Στο «Πράσινο Ταμείο» η αναμόρφωση της περιοχής Γουδέ

Μπαίνει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η «ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων έναντι άλσους Γουδέ» - Δ. Σπάρτης: «Έργο αστικής αναζωογόνησης»

Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2021 19:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο «Πράσινο Ταμείο» η αναμόρφωση της περιοχής Γουδέ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πράσινου Ταμείου» το έργο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων έναντι άλσους Γουδέ» του Δ. Σπάρτης εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» έτους 2020 και χρηματοδοτείται με ποσό 318.600 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 531.000 ευρώ  και ο Δήμος Σπάρτης θα συμβάλλει με ποσό 212.400 ευρώ, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης για την υλοποίησή του.

Σημειώνεται πως η ενταχθείσα πρόταση του Δ. Σπάρτης είχε υποβληθεί στις 25 Ιανουαρίου 2021.

Το έργο προβλέπει την ενσωμάτωση της επιμήκους παραποτάμιας διαδρομής και σύνδεσης του «Άλσους Γουδέ» με τον αστικό ιστό της πόλης (τεχνικά έργα με διαδρομές πεζών, ποδηλατόδρομο, νέους χώρους στάθμευσης, φυτεύσεις νέων δέντρων και θάμνων για αναζωογόνηση της χλωρίδας).

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου, με το οποίο αναμένεται να επιτευχθεί ουσιαστική αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής, ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών