Αποζημιώσεις για το ΚΤΕΛ Λακωνίας στην επαφή Κρητικού-Κεφαλογιάννη

Τα υπόλοιπα θέματα στην ατζέντα

Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2021 19:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποζημιώσεις για το ΚΤΕΛ Λακωνίας στην επαφή Κρητικού-Κεφαλογιάννη

Με τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός. Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, οι δυο πολιτικοί συζήτησαν για όλα τα θέματα των μεταφορών τα οποία είναι καθημερινά και επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα.

Ειδικότερα, ο κ. Κρητικός μετέφερε την αγωνία του ΚΤΕΛ Λακωνίας για την εξέλιξη των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι ιδιοκτήτες οχημάτων ενώ αιτήθηκε στον υφυπουργό την ανάγκη ταχύτερης διεκπεραίωσης του θέματος.

Με τη σειρά του ο κ. Κεφαλογιάνννης ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις επόμενες ημέρες θα εγκρίνει την αποζημίωση, η οποία θα ανέλθει στα 3.600 ευρώ ανά όχημα, κάτι που σημαίνει ότι για το ΚΤΕΛ Λακωνίας αντιστοιχούν 352.000 ευρώ.

«Η εξέλιξη αυτή δείχνει τη διαρκή μέριμνα, αλλά και τη συνέπεια στην υπόσχεσή μας να απαλύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιπτώσεις της πανδημίας, η οποία έχει μειώσει κατά πολύ την κινητικότητα των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε ο κ. Κρητικός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι βάσεις στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με το εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας, και ειδικότερα στο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο ο κ. Κρητικός θεωρεί μείζονος σημασίας να ενταχθεί οργανικά στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών. Ο υφυπουργός σημείωσε ότι σε συνεννόηση με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως ήδη διδάσκεται πιλοτικά σε 218 σχολικές μονάδες, ενώ σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης η «Κυκλοφοριακή Αγωγή» θα ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα ως υποχρεωτικό μάθημα από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Γυμνάσιο σε 12.000 σχολικές μονάδες.

Τέλος, στενή συνεργασία θα έχουν και για την ανάπτυξη υδατοδρομίων, μία διαδικασία η οποία ήδη «τρέχει» και η οποία εμπλέκει τα λιμενικά ταμεία και τους δήμους κάθε περιοχής. Ο κ. Κρητικός δεσμεύτηκε να ερευνήσει το θέμα σε πιο στάδιο ωρίμανσης βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, στην οποία η ανάπτυξη υδατοδρομίων θα ευνοήσει ακόμη περισσότερο την τουριστική ανάπτυξη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia