Συνάντηση Σταύρου Αραχωβίτη με τοπικούς φορείς του Καστορείου

Ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας η διατήρηση υπηρεσιών

Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 11:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Σταύρου Αραχωβίτη με τοπικούς φορείς του Καστορείου

Συνάντηση με το τοπικό συμβούλιο και τους συλλογικούς φορείς του Καστορείου είχε την περασμένη Παρασκευή ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης. Μετά το ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου και την επιστολή του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου για την απόφαση παύσης λειτουργίας του ΚΕΠ, ο βουλευτής προσκάλεσε και οι φορείς αποδέχτηκαν να πραγματοποιηθεί η συνάντηση όπου συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν το Καστόρι.

Παρόντες ήταν και τα μέλη του τμήματος Αυτοδιοίκησης της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουμουνδούρος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΑΝΑΣΑ και Κώστας Σταμάτης, δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης.

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του ΚΕΠ, ομόφωνα συμφώνησαν ότι η έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για να κλείσει μία υπηρεσία σε ένα μεγάλο χωριό του Ταΰγετου απομακρυσμένο από την Σπάρτη και με υψηλό μέσο όρο ηλικίας. Καλούμε τον Δήμο Σπάρτης να αναθεωρήσει την απόφασή του και να αξιοποιήσει το προσωπικό που διαθέτει, μόνιμο και έκτακτο, και να ζητήσει την στελέχωση των υπηρεσιών του με επιπλέον μόνιμο προσωπικό.

Ο βουλευτής έθεσε προς συζήτηση τη βελτίωση της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Καστορείου, τη σημασία της λειτουργίας του Γυμνασίου και Λυκείου, την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Ταΰγετου και το θέμα της αδειοδότησης των ανεμογεννητριών στον Ταϋγετο.

Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την ανταπόκριση τους, δήλωσε ότι: «Η διατήρηση υπηρεσιών και η βελτίωση των συνθηκών ζωής στις απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα περιοχές είναι πλέον ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας. Είναι ταυτόχρονα ζήτημα σεβασμού στους ανθρώπους, νεότερους και μεγαλύτερους, που δεν έφυγαν για τα αστικά κέντρα. Και σ' αυτή την προσπάθεια δεν χωράνε παλιομοδίτικες μικροκομματικές διχαστικές προσεγγίσεις».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών