Ξεσηκώθηκαν και πάλι οι αλλοδαποί στη δομή της Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 17:55 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεσηκώθηκαν και πάλι οι αλλοδαποί στη δομή της Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Νέα ένταση και αναταραχή σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου έξω από τη δομή φιλοξενίας της Σπάρτης. Ομάδα αλλοδαπών που διαμένουν στον χώρο, συγκεντρώθηκαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από το τέως ξενοδοχείο «Sparta Inn», εκφράζοντας για μία ακόμα φορά έντονες διαμαρτυρίες για τη συνεχιζόμενη παραμονή τους στη Σπάρτη, αν κι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες αποχώρησής τους.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, με τους αστυνομικούς να επιτηρούν διακριτικά την κινητοποίηση των αλλοδαπών ενώ, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Όπως και το διήμερο 7-8 Ιανουαρίου 2021, οι μετανάστες-πρόσφυγες διατύπωσαν παράπονα για τις καθυστερήσεις που προκύπτουν αναφορικά με την αναχώρησή τους από την πόλη, η οποία -όπως ισχυρίζονται- έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Εφόσον δεν υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι φιλοξενούμενοι της δομής προειδοποίησαν για δυναμικότερες μορφές αντιδράσεων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών