Περιφέρεια και Δ. Σπάρτης συμπλέουν για σημαντικά έργα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Βερούτη-Δούκα - Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται

Τετάρτη, 17 Φεβρουάριος 2021 15:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περιφέρεια και Δ. Σπάρτης συμπλέουν για σημαντικά έργα

Με τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης.

Αντικείμενο της επαφής των δύο πλευρών αποτέλεσαν έργα και μελέτες στην ευρύτερη περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Σπάρτης και η προοπτική συνεργασίας του Δήμου με την Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνδράμει οικονομικά και τεχνικά στην υλοποίησή τους.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
- Συντήρηση βασικών τμημάτων δημοτικής οδοποιίας Δήμου Σπάρτης
- Μελέτη κτιριακών υποδομών σχολικών μονάδων
- Προοπτική κατασκευής νέου κλειστού γυμναστηρίου και συνεδριακού κέντρου στην πόλη της Σπάρτης, που να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές
- Εξωραϊσμός της βόρειας εισόδου της πόλης

Μάλιστα, στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα, η υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων με σκοπό τη βελτίωση αθλητικών υποδομών του Δήμου Σπάρτης. Συγκεκριμένα οι συμβάσεις που θα συναφθούν αφορούν στον ηλεκτροφωτισμό γηπέδων Δ. Σπάρτης, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετέχει με χρηματοδότηση ποσού 45.000 ευρώ από ιδίους πόρους και στην προμήθεια κερκίδων και περίφραξης γηπέδου ΤΚ Ξηροκαμπίου με συμμετοχή 74.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας, συμμετείχαν επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Εγγείων Βελτιώσεων Νίκωνας Τζινιέρης, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας, οι αντιδήμαρχοι Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου και Δημήτρης Καπονικολός, στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, καθώς και ο συνεργάτης του δημάρχου Σπάρτης Γιάννης Ράλλης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia