Λεηλασία με υψηλό κόστος στο αντλιοστάσιο Κεφαλά

Άγνωστοι ξήλωσαν καλώδια προκαλώντας διακοπές νερού - Ευχαριστήριο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας στη ΔΕΥΑΣ

Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2021 14:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λεηλασία με υψηλό κόστος στο αντλιοστάσιο Κεφαλά

Μία ακόμα περίπτωση δολιοφθοράς σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις ύδρευσης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σπάρτης (ΔΕΥΑΣ) σε χωριά του Δ. Σπάρτης. Αυτή τη φορά, την Κυριακή 21/2/2021, άγνωστοι προξένησαν ζημιές στο
αντλιοστάσιο της ΤΚ Κεφαλά, αφαιρώντας καλώδια και άλλα υλικά με συνέπεια να υπάρξουν διακοπές νερού στις ΤΚ Κεφαλά, Χρυσάφων και Καλλονής. Επίσης, το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο, καθώς οι ζημιές ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΣ.

Για την αποκατάσταση της ζημιάς, η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΣ ενήργησε άμεσα και χρησιμοποίησε εναλλακτική λύση, παρέχοντας ύδρευση από τη γεώτρηση που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταϋγέτου (Κατσαρού). «Βέβαια η λύση αυτή είναι προσωρινή μέχρις ότου αποκατασταθεί η βλάβη», σημειώνει η ΔΕΥΑΣ και προσθέτει: «Σημειώνεται ότι για να δοθεί προσωρινά νερό από τη γεώτρηση αυτή λειτουργούν έξι (6!!) αντλιοστάσια με ότι κόστος συνεπάγεται αυτό».

Ευχαριστήριο του προέδρου
της ΤΚ Κεφαλά
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κεφαλά, Αναστάσιος Παπαδημητράτος, με δήλωσή του στον «Λακωνικό Τύπο», αφού επισημαίνει πως η ζημιά στο αντλιοστάσιο έγινε αντιληπτή το μεσημέρι της Κυριακής (21/2), απευθύνει θερμές ευχαριστίες στη ΔΕΥΑΣ «για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος».

Δεν είναι η πρώτη φορά
Επισημαίνεται πως η παραπάνω περίπτωση λεηλασίας δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στο δίκτυο της ΔΕΥΑΣ. Στις 18/10/2020 άγνωστοι είχαν βάλει στο στόχαστρο εγκαταστάσεις το αντλιοστάσιο της ΤΚ Γκοριτσάς, ενώ στο παρελθόν οι επιτήδειοι έχουν «χτυπήσει» και το κεντρικό αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΣ στον Άγιο Ιωάννη Δ. Σπάρτης.

Βλάβη στις Αμύκλες
Εξάλλου, το Σάββατο 20/2, λόγω βλάβης της ΔΕΔΔΗΕ στο αντλιοστάσιο Αμυκλών πραγματοποιήθηκαν διακοπές νερού στην ΤΚ Αμυκλών. Η ΔΕΔΔΗΕ επισκεύασε προσωρινά τη βλάβη και αναμένει υλικά για την οριστική επισκευή της.


φωτο αρχείου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia