Δεκαοκτώ συλλήψεις σε ένα τριήμερο στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκε κλοπή στη Σπάρτη

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 08:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεκαοκτώ συλλήψεις σε ένα τριήμερο στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από τις 17/2 έως και τις 19/2, ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 827 άτομα, εκ των οποίων 624 ήταν ημεδαποί και 203 αλλοδαποί, καθώς και σε 633 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 86 άτομα, από τα οποία 45 ήταν ημεδαποί και 41 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 51 άτομα.
Πιο αναλυτικά, στη Λακωνία συνελήφθησαν 18 άτομα κι ειδικότερα: 1 ημεδαπός για ναρκωτικά, 1 ημεδαπός για κλοπή, 1 ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, 1 ημεδαπός για καταδικαστικό έγγραφο, 2 ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 12 ημεδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε, ακόμα, από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής οικίας που είχε γίνει στις 22/11/2020 στη Σπάρτη. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο  ημεδαπών (μιας 28χρονης και μιας 35χρονης) για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 165 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: μικροποσότητα κάνναβης και κυνηγετικό όπλο στη Λακωνία, καθώς και μικροποσότητες και 2 τσιγαριλίκια κάνναβης και 5 ναρκωτικά δισκία στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών