Στη «φάκα» οι δράστες της βίαιης απόπειρας ληστείας στις Κροκεές

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης - Το συμβάν είχε αποκαλύψει ο «Λακωνικός Τύπος»

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 14:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη «φάκα» οι δράστες της βίαιης απόπειρας ληστείας στις Κροκεές

«Φως» στην υπόθεση απόπειρας ληστείας, με τη χρήση βίας, η οποία είχε διαδραματιστεί στις 8 Φεβρουαρίου στις Κροκεές Λακωνίας και είχε αποκαλύψει πρώτος και αποκλειστικά ο «Λακωνικός Τύπος» από τις 9/2, έριξε πριν από λίγες ημέρες η έρευνα των αστυνομικών αρχών, αλλά και η παρατηρητικότητα του ενός εκ των δύο θυμάτων του συμβάντος.

Το συμβάν διαδραματίστηκε όταν τρεις άγνωστοι φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στο σπίτι ενός άνδρα,  ακινητοποιώντας, δένοντας και φιμώνοντας αρχικά την αδελφή του και στη συνέχεια τον ίδιο, όταν εκείνος επέστρεψε στην οικία του. Μάλιστα, επιχειρώντας να αναγκάσουν τον άνδρα να τους υποδείξει που είχε κρυμμένα χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας, οι κακοποιοί δεν δίστασαν να τους επιτεθούν βάναυσα, χτυπώντας τον με γροθιές και κλωτσιές με συνέπεια να του προξενήσουν σοβαρούς τραυματισμούς. Ωστόσο, εκείνος κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής των θρασύτατων ληστών και να εγκαταλείψει τον χώρο, καλώντας σε βοήθεια. Φοβούμενοι για επέμβαση των αστυνομικών αρχών, οι δράστες τράπηκαν σε άτακτη φυγή χωρίς λεία, ενώ τα δύο θύματα έσπευσαν να ενημερώσουν την Αστυνομία.

Ενδεικτικό της βιαιότητας των επίδοξων ληστών και των τραυμάτων που προκάλεσαν είναι πως ο άτυχος άνδρας νοσηλεύτηκε για διάστημα μίας εβδομάδας στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Στο διάστημα της νοσηλείας του, όμως, αναμόχλευσε τη μνήμη του, εστιάζοντας σε καθοριστικές πτυχές που οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, κατέθεσε στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, που είχαν αναλάβει τις έρευνες, πως υποψιάζεται συγκεκριμένο άτομο ως έναν εκ των δραστών της υπόθεσης. Παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά των δραστών και τον τόνο της φωνής από τα σπαστά ελληνικά τα οποία μιλούσαν, το θύμα της ληστείας υπέδειξε στους αστυνομικούς έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος μάλιστα είχε απασχοληθεί ως εργάτης σε κτήματά του στο παρελθόν!

Μετά από αναζητήσεις της Αστυνομίας, ο εν λόγω αλλοδαπός εντοπίστηκε σε σπίτι στην περιοχή της Θήβας, όπου κατοικούσε μαζί με δυο συμπατριώτες του. Όλοι τους προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, όπου ο κάτοικος των Κροκεών τούς αναγνώρισε ως δράστες της ληστείας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης και με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή Σπάρτης, οι τρείς αλλοδαποί προφυλακίστηκαν.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti