Απάντηση Ν. Λιγνού στους «Φίλους Συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ»

Για την αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων στο Γύθειο

Τρίτη, 23 Φεβρουάριος 2021 15:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάντηση Ν. Λιγνού στους «Φίλους Συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ»

Απάντηση σε πρόσφατη ανάρτηση των «Φίλων Συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ» στο facebook έδωσε ο κ. Νικόλαος Λιγνός, δημοτικός σύμβουλος Αν. Μάνης και τακτικό μέλος του ΔΣ του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αν. Μάνης.

Η δημοσίευση αφορά την αντικατάσταση 8 φωτιστικών σωμάτων επί της χερσαίας ζώνης Γυθείου και τριών πυλώνων φωτιστικών εντός του λιμένα Γυθείου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο χρονικό διάστημα.


Η ανάρτηση των «Φίλων Συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ»

Παρατίθεται η σχετική ανάρτηση των «Φίλων Συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ»:

«Η προσπάθεια αποδίδει πάντα καρπούς…

Με απόφασή του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο προέβη στην αντικατάσταση οχτώ (8) φωτιστικών σωμάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Γυθείου έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου και τριών (3) πυλώνων φωτισμού εντός του λιμένα Γυθείου!!
Εννοείται ότι είχαν ληφθεί προηγούμενα όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις, γι΄ αυτό άλλωστε δεν έγινε και καταγγελία!!

Την απόφαση αυτή (24/2020) είχε καταψηφίσει ο τότε Λιμενάρχης Γυθείου και ο εκπρόσωπος των λοιπών παρατάξεων του ΔΣ κ. Λιγνός.

 Όλοι εμείς οι υπόλοιποι όμως, που είμαστε πολλοί επιθυμούμε την ολοκλήρωση του έργου εντός του 2021!

Πολλά συγχαρητήρια!! Και συνεχίζουμε...»


Η απάντηση του Ν. Λιγνού:

«Όλα γίνονται για το καλό του τόπου»
Ο Νίκος Λιγνός αντέτεινε στα παραπάνω τα εξής: «Η ανακοίνωση άθελά της μαρτυρά ότι δεν λαμβάνονται οι απαιτούμενες εγκρίσεις πριν εκτελεσθεί ένα έργο και  γι’ αυτό φταίνε οι καταγγέλλοντες της περιοχής μας.

Και σε περίπτωση που έχουν καθυστερήσει να εκτελέσουν ένα έργο επειδή, προηγουμένως και υποχρεωτικά, πρέπει να λάβουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις για την εκτέλεσή του, αναφέρονται μερικοί-μερικοί σε «επαναλαμβανόμενες καταγγελίες», που έρχονται σε αντίθεση με το ΄΄καλό ΄΄του τόπου.

Θα αναφερθώ εν ολίγοις για ένα έργο που το διαφήμισαν μετεκλογικά πανηγυρίζοντας για την έναρξη των εργασιών του.

Την ανάπλαση της Α΄ ζώνης της χερσαίας ζώνης λιμένα Γυθείου.

Για το έργο αυτό ελήφθησαν όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις (από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.ά.) από το καλοκαίρι του 2019! Το έργο έως σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί εν έτει 2021. Επομένως ποιος ευθύνεται για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου; Αφού οι τελευταίες τροποποιήσεις από πλευράς Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικού Συμβουλίου έγιναν κατά το έτος 2019;

Θα σας δώσω εγώ την απάντηση: οι καταγγέλλοντες φταίνε!! αυτοί που δεν αγαπάνε το τόπο, αυτοί που βλάπτουν το τόπο !!κλπ κλπ κλπ… Αυτή η απάντηση βολεύει και θολώνει…, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες από τα πραγματικά αίτια των καθυστερήσεων (εκτέλεση έργων άνευ αδείας, λήψη αδειών μετά την εκτέλεση των έργων, χρηματικά πρόστιμα από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές εις βάρος του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και εν τέλει εις βάρος των ίδιων των δημοτών).

Ας αναφερθούμε τώρα στην ανακοίνωσή τους.

Για έναν αναγνώστη που δεν γνωρίζει ή δεν έχει αναγνώσει την αναφερόμενη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την υπ’ αρ. 24/2020 (στην οποία αναφέρεται και η ανακοίνωση) και σύμφωνα με τη διατύπωση της ανακοίνωσης αυτής, ευκόλως συνάγει το συμπέρασμα  ότι δύο τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δηλαδή  ο κ. Λιμενάρχης  και εγώ καταψηφίσαμε την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων, υπονοώντας ότι δεν επιθυμούμε το ΄΄καλό΄΄ του τόπου.

Ωστόσο, επειδή η απόφαση αυτή είναι αναρτημένη στο πρόγραμμα Διαύγεια, στην οποία καθείς μπορεί να ανατρέξει και διαβάζοντάς την, να  διαπιστώσει ευχερώς το  λόγο που καταψηφίσαμε την εισήγηση του Πρόεδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Επειδή θέλω να παρουσιάζω τα πεπραγμένα του τόπου με γνώμονα την αλήθεια, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες κ.ά..

Γι’ αυτό παραθέτω τις μειοψηφούσες μας απόψεις:
ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ: Εφόσον δεν υπάρχει γνωμοδότηση της τεχνικής υπηρεσίας για την αντικατάσταση των φωτιστικών στη Χ.Ζ.Λ., δεν συμφωνώ. Για το λιμένα δεν έχω αντίρρηση.
ΛΙΓΝΟΣ: Εφόσον δεν υπάρχει από την τεχνική υπηρεσία, θα συμφωνήσω με τον κ. Λιμενάρχη.

Διαβάζοντας πλέον τους παραπάνω λόγους διαπιστώνεται ότι επιθυμούσαμε φυσικά  να εκτελεσθεί το έργο! Ωστόσο, έλειπε η γνωμοδότηση της αρμόδιας υπηρεσίας (της τεχνικής υπηρεσίας) για την αντικατάσταση ή μη των φωτιστικών σωμάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Λιμενάρχης στην εν λόγω συνεδρίαση κατά την τοποθέτησή του, η οποία δεν αναγράφεται, πως είναι δυνατόν να ψηφίσουμε αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων εάν δεν υπάρχει εισήγηση-τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που να βεβαιώνει-πιστοποιεί την αναγκαιότητα αντικατάστασης των εν λόγω φωτιστικών σωμάτων; Σημειωτέον ότι για τους τρεις πυλώνες φωτισμού στο λιμάνι του Γυθείου, υπήρχε έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας που βεβαίωνε ότι έχρηζαν αντικατάστασης, σύμφωνα με την τοποθέτηση του κ. Λιμενάρχη.

Και μάλιστα σύμφωνα πάντα με την ανωτέρω αναρτημένη στο Διαύγεια απόφαση διαπιστώνεται ευκόλως ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ. συμπορεύθηκε με την άποψή μας!

Συγκεκριμένα ψηφίσθηκε το εν λόγω θέμα ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ:

Να υποβληθεί αίτημα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανατ. Μάνης για να συντάξει τεχνική μελέτη για την αντικατάσταση οχτώ (8) φωτιστικών σωμάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Γυθείου και συγκεκριμένα κατά μήκος της χερσαίας ζώνης, η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων θα ξεκινήσει από την αρχή της χερσαίας ζώνης έναντι Γενικού Λυκείου Γυθείου. Επιπλέον στην τεχνική μελέτη θα συμπεριληφθεί και η αντικατάσταση τριών (3) πυλώνων φωτισμού εντός του λιμένα Γυθείου, για τους οποίους έχει κινηθεί και διαδικασία αποζημίωσης του Ν.Π.

Επομένως, ποιος παραπληροφορεί, και γιατί; Ποίον ή ποίους ωφελεί αυτό;

Απευθυνόμενος στους κρυπτόμενους πίσω από την ανωνυμία γραφιάδες της ενημέρωσης του συνδυασμού Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. αναφορικά με τα πεπραγμένα της παρούσας Δημοτικής Αρχής,θέλοντας να τους επισημάνω ότι όταν αναφέρονται στους «φίλους» του συνδυασμού Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. να χρησιμοποιούν «τη γλώσσα της αλήθειας»… και να μην παρουσιάζουν τεχνηέντως μισές και ημιτελείς πληροφορίες…

Αυτοί οι γραφιάδες έχουν ονοματεπώνυμο… Και καλό είναι να βγουν στο φως…της δημοσιότητας.

Με την εξής πρότασή τους: «Όλοι εμείς οι υπόλοιποι όμως, που είμαστε πολλοί επιθυμούμε την ολοκλήρωση του έργου εντός του 2021!» επισφραγίζονται τα παραπάνω, δηλαδή επιδιώκουν να παρουσιάσουν στο κόσμο ότι δεν θέλουμε να γίνουν έργα στο τόπο μας!!!

Και μάλιστα όταν πρωτοδιάβασα την πρόταση αυτή, μου ήρθε στο μυαλό μου  το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη «Είμαστε δυο, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς»…..
Επειδή, λοιπόν ,θέλουμε να παρουσιάζουμε την αλήθεια στο κόσμο για έργα και πεπραγμένα επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής θητείας, και μάλιστα ο Δήμος -ως γνωστόν- έχει συνέχεια…..

Επειδή «μιλάμε» για τα πεπραγμένα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανατολικής Μάνης, και αφού είναι οι ίδιοι στο τιμόνι του Λιμενικού Ταμείου.

Γι’ αυτό
Ευλόγως διερωτώμαι για ένα από τα μείζονα θέματα που εκκρεμούν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Γιατί ανακλήθηκε η παραχωρητήρια πράξη αναφορικά με το κτήριο στο λιμάνι, η οποία αποφασίσθηκε βάσει του από 15-12-2019 πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας; Τι μέλλει γενέσθαι με το εν λόγω κτήριο ;

Αφού όλα έγιναν σωστά.

Επισημαίνοντας ότι το πόρισμα αυτό δεν «μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας»… απεναντίας αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης στις αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων.

Εν κατακλείδι, όλα γίνονται για κάποιο λόγο και όλοι τελικά κρίνονται με γνώμονα τη συνείδησή τους και το ήθος τους και το εάν εξυπηρετούν το ιδιωτικό ή το δημόσιο συμφέρον.

Γύθειο,  22 Φεβρουαρίου 2021.
Με αγάπη για τον Τόπο

Νικόλαος Λιγνός
Δημοτικός Σύμβουλος & Τακτικό Μέλος του Δ.Σ. του  Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αν. Μάνης»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia