Άνοιξε η διαδικτυακή πλατφόρμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

«Σπάσε τη σιωπή»

Πέμπτη, 25 Φεβρουάριος 2021 13:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξε η διαδικτυακή πλατφόρμα κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Σε λειτουργία τέθηκε το πρωί της Πέμπτης από την κυβέρνηση η ιστοσελίδα metoogreece.gr για την καταγγελία φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας. 

«Το metoogreece.gr είναι ένα εργαλείο της Πολιτείας στη διάθεση όλων των πολιτών, ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας και τις δράσεις καταπολέμησής τους. Σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για πρωτοβουλίες που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον καθένα και την καθεμία να αντιδράσει σε κάθε μορφή παρενόχλησης και κακοποίησης. Από σήμερα, μπορεί να σε βοηθήσει να σπάσεις τη σιωπή! Εάν χρειάζεσαι βοήθεια υπάρχουν άνθρωποι εδώ για εσένα!», αναφέρεται στην περιγραφή της σελίδα της. 

Τη δημιουργία της σελίδας είχε προαναγγείλει, κατά την ομιλία του στη βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εάν έχεις υποστεί σεξουαλική ή εξουσιαστική βία. Στη δουλειά. Στον αθλητισμό. Στον πολιτισμό. Στην εκπαίδευση. Στο οικογενειακό περιβάλλον. ΜΑΖΙ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ. Η σιωπή προστατεύει τους θύτες. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος. Είμαστε όλοι δίπλα σου» αναγράφεται στην ιστοσελίδα. 

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν και τα τηλέφωνα επικοινωνίας για καταγγελίες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ΕΔΩ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών