Αρωγή της Περιφέρειας για την οικία Ρίτσου αιτείται ο Δ. Μονεμβασίας

Τετάρτη, 03 Μάρτιος 2021 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρωγή της Περιφέρειας για την οικία Ρίτσου αιτείται ο Δ. Μονεμβασίας

Επιστολή με την οποία ζητά την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να αξιοποιηθεί η κατοικία του μεγάλου Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά απέστειλε ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Ειδικότερα ο κ. Τριχείλης γνωστοποιεί στον περιφερειάρχη το συνολικό ποσό της εξαγοράς της οικίας του Γιάννη Ρίτσου στην καστροπολιτεία της Μονεμβασίας και ρωτά τον κ. Νίκα αν η περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει οικονομικά ώστε το εν λόγω κτήριο να περάσει στην κατοχή του δήμου. Υπενθυμίζεται πως ο Μονεμβασίας προτίθεται να αγοράσει το σπίτι του αείμνηστου πνευματικού δημιουργού με σκοπό τη μετατροπή του σε δημοτικό μουσείο.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τριχείλη:

«Ο Δήμος Μονεμβασίας προχωρεί στο τελικό στάδιο της απόκτησης της οικίας του ποιητή Γιάννη Ρίτσου με σκοπό τη μετατροπή του σε Μουσείο.

Σε προηγούμενη συνάντησή μας στην Π.Ε. Λακωνίας σας έθεσα το θέμα και προσφερθήκατε να συνεισφέρετε στην αγορά. Το συνολικό ποσό είναι 750.000 ευρώ.

Παρακαλώ ενημερώστε με εάν προτίθεστε να βοηθήσετε το Δήμο οικονομικά στην αγορά, εάν ναι ποιο θα είναι το ύψος του ποσού και σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να δώσετε εντολή στις υπηρεσίες σας να προχωρήσουν άμεσα στην διαδικασία, σε συνεργασία με αυτές του Δήμου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia