Κρητικός: «Μέχρι Πέμπτη οι πρόσφυγες θα λάβουν έγγραφα παραμονής»

Τι προβλέπεται στη συνέχεια βάσει του προγράμματος «Helios»

Τετάρτη, 03 Μάρτιος 2021 12:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρητικός: «Μέχρι Πέμπτη οι πρόσφυγες θα λάβουν έγγραφα παραμονής»

Το τοπίο αναφορικά με το μέλλον των μεταναστών-προσφύγων που φιλοξενούνται στη δομή της Σπάρτης και καλούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο, ύστερα από τη λήξη του προγράμματος «Filoxenia» στις 28/2/2021,  επιχειρεί να ξεδιαλύνει ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός. Όπως αναφέρει, έως την Πέμπτη 4/3, οι αλλοδαποί θα λάβουν τα έγγραφα άδειας παραμονής (ADET), ώστε στη συνέχεια να αποχωρήσουν από τη δομή και να αναζητήσουν χώρους διαμονής, αυτόνομα, που θα μισθώσουν μέσω επιδότησης από το πρόγραμμα «Helios».

Αναλυτικά, ο Ν. Κρητικός δήλωσε: «Με δεδομένη την ανάγκη ενημέρωσης σχετικά με τις εξελίξεις στη δομή φιλοξενίας μεταναστών και την αγωνία των δικαιούχων ασύλου για την λήψη των εγγράφων τους είμαι σε θέση να σας ενημερώσω ότι μέχρι την Πέμπτη όλοι οι μετανάστες/αιτούντες άσυλο θα έχουν τα έγγραφα της άδειας παραμονής τους (ADET) με τα οποία πλέον θα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα “Helios”.

Αντίστοιχα για την κτήση των διαβατηρίων τους το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου βρίσκεται σε “ανοιχτή γραμμή” για τη διευθέτηση και αυτών των εκκρεμοτήτων με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Με την παραλαβή των διαβατηρίων οι δικαιούχοι ασύλου θα μπορούν πλέον να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπου κατά κύριο λόγο είναι ο προορισμός τους».

Ακόμα ο Ν. Κρητικός προσθέτει: «Θα ήθελα να τονίσω ότι η ελληνική Κυβέρνηση, όταν παρέλαβε την εξουσία με ισχυρή εντολή από τους Έλληνες πολίτες, παρέλαβε ένας χάος. Και αυτό το χάος κλήθηκε να βάλει σε τάξη, ενώ παράλληλα θωράκισε αποτελεσματικά τα σύνορα της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Κατηγορίες για ολιγωρίες και ελλείψεις δεν στηρίζονται στην πραγματικότητα και αυτοί που τις εκφέρουν δημοσίως περισσότερο θέλουν να χτυπήσουν στο θυμικό των Ελλήνων πολιτών.

Ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι και ας κρατούμε πάντα ως βασική μας σκέψη ότι η ελληνική κοινωνία, οι αξίες της φιλοξενίας, οι αξίες της παράδοσης και της συνέχειας είναι τόσο ισχυρές, που μπορεί να ξεπερνά δυσκολίες μεγάλες και φουρτούνες πολλές».

Τα προγράμματα
«Filoxenia» και «Helios»
Στις 31/12/2020 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «Filoxenia», ενώ στις 28/2/2021 εξέπνευσε η δίμηνη παράταση που δόθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης σε 15 ξενοδοχεία πανελλαδικά, μεταξύ αυτών και της Σπάρτης, με σκοπό την ολοκλήρωση κτήσης των απαραίτητων εγγράφων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι αλλοδαποί που έχουν αποκτήσει άδεια διαμονής θα αποχωρήσουν από τη δομή και θα προχωρήσουν σε αυτόνομη ενοικίαση μισθίου, σε κάποιο μεγάλο κέντρο της επικράτειας, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν και στο πρόγραμμα «Helios» όπου θα μπορούν να λάβουν επιδότηση για το ενοίκιο τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia