Κάτοικοι Ν. Κόσμου-Ψυχικού: «Σε τροχιά υλοποίησης το 6ο Δημοτικό»

Πέμπτη, 04 Μάρτιος 2021 14:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κάτοικοι Ν. Κόσμου-Ψυχικού: «Σε τροχιά υλοποίησης το 6ο Δημοτικό»

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου  Σπάρτης, «ύστερα από 35 χρόνια διεκδίκησης και διαψευσμένων ελπίδων», όπως αναφέρει η Επιτροπή Κατοίκων Ν. Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ενημερώνει πως:
«- Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, εκπρόσωπος της Επιτροπής των Κατοίκων έκανε χρήση της ώρας του δημότη κατά τη διαδικτυακή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κι αφού παρουσίασε και ανέλυσε τα επίκαιρα υπάρχοντα στοιχεία έθεσε το ερώτημα σε ποιο σημείο βρίσκεται η υλοποίηση των θετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (2020) για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος.

Η απάντηση του δημάρχου κ. Πέτρου Δούκα ήταν πως έχουν, ήδη, δρομολογηθεί οι διαδικασίες για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εκπόνηση της Μελέτης και την Ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης.
- Στις 3 Μαρτίου 2021, εκπρόσωπος της Επιτροπής των Κατοίκων είχε μακρά και γόνιμη συνεργασία με την αντιδήμαρχο Οικονομικών & Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης, κ. Γεωργία Δεδεδήμου, κατά την οποία “φωτίστηκαν” ΟΛΕΣ οι πτυχές και παράμετροι του επιδιωκόμενου έργου ανέγερσης του 6ου Δημοτικού Σχολείου – 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης, με στόχο μιαν αποτελεσματική και  χωρίς καθυστερήσεις διαδικασία υλοποίησης».

Η κ. αντιδήμαρχος γνωστοποίησε προς την Επιτροπή ότι ΟΛΑ τα προαπαιτούμενα έγγραφα έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Σπάρτης προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, πως υπάρχει διαρκής επαφή και συνεργασία, σε πολύ θετικό κλίμα, με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Βερούτη Θεόδωρο και ότι το έργο της σύναψης της προγραμματικής σύμβασης για τη Μελέτη και Ανέγερση του Σχολείου θα βρίσκεται υπό τη διαρκή μέριμνα και παρακολούθηση, εκ του σύνεγγυς, της Δημοτικής Αρχής και της κ. αντιδημάρχου».

Κατόπιν των παραπάνω, η Επιτροπή των Κατοίκων εκφράζει «την ικανοποίησή της για τις θετικές εξελίξεις και δηλώνει πως δεν πρόκειται να εφησυχάσει επ’ ουδενί, αλλά θα παραμείνει δραστήρια, ενεργή και διεκδικητική, έως ότου το 6ο Δημοτικό Σχολείο – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης γίνουν πραγματικότητα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia