Άνοιγμα «βεντάλιας» για την Επιστρεπτέα αξιώνει το Επιμελητήριο Λακωνίας

Επιστολή στα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Σάββατο, 06 Μάρτιος 2021 09:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιγμα «βεντάλιας» για την Επιστρεπτέα αξιώνει το Επιμελητήριο Λακωνίας

Αίτημα να συμπεριληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 οι επιχειρήσεις για τις οποίες, ενώ έχουν οριστικοποιηθεί τα έσοδα, δεν έχει υποβληθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος,  καταθέτει το Επιμελητήριο Λακωνίας προς τα αρμόδια υπουργεία.

Το Επιμελητήριο επισημαίνει στα παραπάνω μέλη της κυβέρνησης πως «όπως γνωρίζετε, στις 24 Φεβρουαρίου 2021 ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την καταχώρηση των εσόδων και για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, ενώ στις 2 Μαρτίου 2021 άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων. Οι δηλώσεις αυτές έπρεπε να γίνουν σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα με αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, αλλά και με επιπρόσθετα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας “Μήδεια” (κάποιες εκ των οποίων έμειναν για μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα), καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις ενώ έχουν καταχωρίσει τα έσοδα στην πλατφόρμα, εκ παραδρομής και λόγω των δύσκολων συνθηκών, δεν προέβησαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι πλήθος επιχειρήσεων να μην έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στο απαραίτητο για την επιβίωσή τους μέτρο».

«Για τους λόγους αυτούς, συμπληρώνει το Επιμελητήριο, κρίνουμε απαραίτητο, και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ώστε είτε αυτόματα, είτε μέσω της επαναλειτουργίας για ένα σύντομο χρονικό διάστημα (έστω και για μία ημέρα) της πλατφόρμας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος να συμπεριληφθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, όπως συνέβη και στο παρελθόν, επιχειρήσεις για τις οποίες ενώ έχουν οριστικοποιηθεί τα έσοδα, δεν έχει υποβληθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος».

Καταλήγοντας, το Επιμελητήριο υπογραμμίζει πως «το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προκύψει σε όλες τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές μέχρι σήμερα, εκτός από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 στην οποία δεν απαιτούνταν. Γι’ αυτό, θεωρούμε απαραίτητη την ανεύρεση μιας μόνιμης λύσης για όλες τις μελλοντικές Επιστρεπτέες Προκαταβολές που θα προκύψουν, είτε να μην απαιτείται η εκδήλωση ενδιαφέροντος μετά την οριστικοποίηση των εσόδων, όπως έγινε με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, είτε με την ένταξη στο σύστημα μιας προειδοποίησης προς το χρήστη ότι εκκρεμεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος μετά την οριστικοποίηση των εξόδων».

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia