Θέμα ημερών η έναρξη της ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου

Τι ειπώθηκε σε σύσκεψη

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 13:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θέμα ημερών η έναρξη της ΣΔΙΤ απορριμμάτων Πελοποννήσου

Εντός των επόμενων ημέρων αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση κατασκευής των μονάδων που προβλέπει η ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό έγινε γνωστό σε τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με στελέχη της ΤΕΡΝΑ για το θέμα των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, την Πέμπτη 4 Μαρτίου, με τη συμμετοχή επίσης αιρετών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας, όπως και του προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου.

Στην εν λόγω σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα μεταξύ των οποίων η δυνατότητα παραλαβής σύμμεικτων και υπολείμματος πριν το καλοκαίρι, η κατασκευή συνοδών έργων όπως οι δρόμοι πρόσβασης κ.α., καθώς και ο τρόπος επίλυσης γραφειοκρατικών θεμάτων, όπου αυτά ενδέχεται να προκύψουν.

Παράλληλα αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικής ομάδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον αρμόδιο για τον Περιβάλλον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά.

Εξάλλου, την Τρίτη 2/3 είχε συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος της συζήτησης ήταν η διαμόρφωση μιας πρότασης για την τιμολογιακή πολιτική έτους 2021, ευρείας αποδοχής,  ειδικά στο θέμα του επιμερισμού του κόστους λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia