Ροϊνός: Προτάσεις παρεμβάσεων για την είσοδο της Σπάρτης

Στο τμήμα μεταξύ γέφυρας Ευρώτα-Ορθίας Αρτέμιδος

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 13:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ροϊνός: Προτάσεις παρεμβάσεων για την είσοδο της Σπάρτης

Αναμόρφωση κομβικών σημείων στον βόρειο τομέα εισόδου στη Σπάρτη, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων, διατυπώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ) και οδηγός ταξί κ. Σωτήρης Ροϊνός.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Όπως και το Κέντρο της Σπάρτης είναι “γερασμένο”, όπου σ' αυτό σχεδιάζονται και δρομολογούνται παρεμβάσεις στο πλαίσιο ανάπλασης, το ίδιο απαιτείται και για άλλα καίρια σημεία του αστικού ιστού της πόλης.

Θα σχολιάσουμε ένα σημαντικό δρόμο, τη μοναδική είσοδος της πόλης από βορρά (Αθήνα, Τρίπολη), έχοντας ως αφετηρία τη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα και τέρμα τη διασταύρωση των οδών Ορθίας Αρτέμιδος και Λυκούργου, σημείο διέλευσης της νέας εισόδου της Σπάρτης (που, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο).

Η οδός αυτή λοιπόν, κάτι λιγότερο από δυο χιλιόμετρα, στο μεγαλύτερο τμήμα της ονομάζεται Ορθίας Αρτέμιδος, όπου, εκτός από κύρια είσοδο της πόλης, λειτουργεί και ως τμήμα περιμετρικής οδού, αφού διέρχεται την άκρη του αστικού ιστού της.

 Ξεκινώντας τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας από τη γέφυρα του Ευρώτα, εκεί είναι φανερό ότι, καταρχάς, απαιτούνται εργασίες συντήρησης και βαψίματος της σιδερένιας -μη χρησιμοποιούμενης από οχήματα και πεζούς- παλιάς γέφυρας, συντήρηση και βελτίωση της νέας γέφυρας (οδόστρωμα, επισκευή τσιμεντένιων στοιχείων, βάψιμο σιδερένιων στοιχείων, κ.λπ.), επισκευή και αναβάθμιση του φωτισμού.

Φυσικά, είναι αναγκαίο, το συντομότερο, να μελετηθεί -αν είναι αδύνατη η επισκευή και η επαναχρησιμοποίηση από οχήματα της παλιάς- να κατασκευαστεί μια νέα γέφυρα στο σημείο αυτό γιατί το πλάτος της χρησιμοποιούμενης δεν επαρκεί, δυσχεραίνει και κυρίως ολόκληρο το τμήμα του δρόμου προ και μετά της γέφυρας είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο για τη διέλευση των οχημάτων».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ σημειώνει: «Στην αρχή της Ορθίας Αρτέμιδος, εκεί στον κόμβο προς το Νοσοκομείο, η αύξηση της κυκλοφορίας που θα επιφέρει στο σημείο αυτό, καταρχάς η λειτουργία επιχείρησης supermarket τις επόμενες ημέρες, καθώς και η λειτουργία -ευελπιστούμε- σε πολύ λίγα χρόνια του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου επιβάλει να μελετηθεί και να κατασκευαστεί ένας στρογγυλός κόμβος.

Εν συνεχεία, και σε ολόκληρη την οδό πρέπει να γίνει ανάπλαση εκ θεμελίων.

Δομικές παρεμβάσεις απαιτούνται στις νησίδες, τις οποίες ήδη οι φοίνικες (οι περισσότεροι είχαν φυτευτεί επί δημαρχίας αείμνηστου Σαράντου Αντωνάκου) άρχισαν να τις “πιέζουν” και σε κάποιες περιπτώσεις να είναι εμφανές το “σήκωμα” των στηθαίων τους, κάτι που θα αναδειχθεί περισσότερο τα επόμενα χρόνια δεδομένου ότι η ποικιλία των φοινίκων αυτών, εκτός του ότι -ως φαίνεται- δεν πλήττονται από το “κόκκινο σκαθάρι”, αναπτύσσονται πολύ πιο σύντομα από ότι οι κανάριοι φοίνικες.

Περεταίρω, απαιτούνται παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια που είναι πολύ κακά, απαράδεκτα θα έλεγα, παρεμβάσεις στο οδόστρωμα, στο φωτισμό που είναι ελλιπέστατος, στο πράσινο που, πλην των φοινίκων στις νησίδες, είναι ανύπαρκτο.

Οι αρμόδιοι -προτείνω- ας δουν πως ανακατασκευάστηκε τους τελευταίους μήνες η είσοδος της Πάτρας.

Φτάνοντας στη διασταύρωση με την οδό των 118, απαιτείται και σ’ αυτό το σημείο να μελετηθεί και να κατασκευαστεί ένας μικρός στρογγυλός κόμβος.

Τέλος φτάνουμε στη διασταύρωση της Ορθίας Αρτέμιδος με τη Λυκούργου. Εκεί, κατά την άποψή μου, αναδεικνύεται και επιβεβαιώνεται η έλλειψη φαντασίας και η προχειρότητα με την οποία οι αρμόδιοι προχωρούν στη σύλληψη της ιδέας ενός έργου, της σκοπιμότητας, και -εν προκειμένω- των επιπτώσεων που μπορεί να επιφέρει αυτό.

Αντί λοιπόν να σχεδιαστεί και να κατασκευαστεί το έργο της νέας εισόδου της Σπάρτης 400-600 μέτρα νοτιότερα, εκεί στο πανεπιστήμιο, που, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων, θα επέτρεπε την κατασκευή και ενός μεγάλου κόμβου, σχεδίασαν και “ρίχνουν” μια νέα είσοδο σε ένα σημείο που δεν ευνοεί (λόγω κτιρίων) την κατασκευή επαρκούς στρογγυλού κόμβου. 

Ελπίζω οι αρμόδιοι της σηματοδότησης να έχουν κατά νου ότι η σήμανση με πινακίδες STOP σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί στη διασταύρωση αυτή. Ήδη σήμερα, που η κίνηση της Λυκούργου στη διασταύρωση αυτή δέχεται κυρίως τα διερχόμενα οχήματα από και προς το ΚΤΕΛ και την παρακείμενη γειτονιά, το πρόβλημα και ο κίνδυνος είναι μεγάλος».

Καταλήγοντας, ο Σωτ. Ροϊνός επισημαίνει: «Από την πρώτη μέρα της παράδοσης στην κυκλοφορία της νέας εισόδου της Σπάρτης, για να λειτουργήσει με ασφάλεια αυτή η διασταύρωση και να μη γίνονται ατυχήματα, απαιτείται να έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες, σαν και αυτούς που υπάρχουν σε όλα τα κράτη του κόσμου και σε όλες σχεδόν τις πόλεις του μεγέθους της Σπάρτης και δυστυχώς δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο σημείο της πόλης μας».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών