Αραχωβίτης: «Καμία δέσμευση για ΤΟΔΑ και Ψηφιακά Συστήματα» (VIDEO)

Τι απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας Αγγ. Συρίγος σε ερώτηση του Λάκωνα βουλευτή για τη λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων της Σπάρτης

Δευτέρα, 08 Μάρτιος 2021 16:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αραχωβίτης: «Καμία δέσμευση για ΤΟΔΑ και Ψηφιακά Συστήματα» (VIDEO)

Αμφίβολη είναι η μελλοντική λειτουργία των Τμημάτων Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) και Ψηφιακών Συστημάτων της Σπάρτης, λόγω των διατάξεων του νέου Νόμου για την Εκπαίδευση, σύμφωνα με τον βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Σταύρο Αραχωβίτη

Μετά από τη συζήτηση, την Παρασκευή 5/3 στη Βουλή, της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Λάκωνας βουλευτής και τις απαντήσεις του υφυπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων-αρμοδίου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελου Συρίγου, ο Στ. Αραχωβίτης τόνισε: «Καμία δέσμευση δεν παρείχε το Υπουργείο Παιδείας για τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στη Σπάρτη». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων κινδυνεύουν με διακοπή λειτουργίας λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής».

Όπως ανέφερε στην ερώτησή του ο κ. Αραχωβίτης, «με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (10.000 μόρια), και τους συντελεστές που καθορίστηκαν, το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει πλέον με μεγάλη ακρίβεια, ποιες σχολές και τμήματα κινδυνεύουν με διακοπή λειτουργίας εξαιτίας των διατάξεων του Νόμου».

Σημειώνεται πως η βάση 2020 για το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων ήταν 6.075 μόρια, ενώ για το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού διαμορφώθηκε στα 6.025 μόρια.

Δείτε τη συζήτηση της ερώτησης Αραχωβίτη στο παρακάτω video

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia