«Ξεκόλλησαν» τα πλοία που είχαν συγκρουστεί στα Κύθηρα (VIDEO)

Απαγόρευση απόπλου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών καλής αξιοπλοΐας

Δευτέρα, 29 Μάρτιος 2021 13:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ξεκόλλησαν» τα πλοία που είχαν συγκρουστεί στα Κύθηρα (VIDEO)

Μετά από εντατικές προσπάθειες, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 28 Μαρτίου οι εργασίες αποκόλλησης των φορτηγών πλοίων «KIVELI» και «AFINA I», τα οποία είχαν συγκρουστεί στις 13 Μαρτίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή 10 μίλια βορειοδυτικά των Κυθήρων, με αποτέλεσμα να υπάρξει εισροή υδάτων και στα δύο. Tο ναυτικό ατύχημα σημειώθηκαν όταν το  πλοίο «KIVELI» σημαίας Λιβερίας εμβόλισε με την πλώρη τη μέση του φορτηγού «AFINA I» σημαίας Μάλτας. Τα δύο πλοία είχαν ρυμουλκηθεί επικολλημένα στον όρμο Βατίκων με τη βοήθεια τεσσάρων ρυμουλκών.

Το «KIVELI» ρυμουλκήθηκε από δύο ρυμουλκά πλοία και αγκυροβόλησε με ασφάλεια στον όρμο Βατίκων, ενώ το «AFINA I» παραμένει στον οικείο όρμο με την παρουσία τριών  ρυμουλκών πλοίων, καθώς και υπό την επιτήρηση δύο περιπολικών σκαφών του Λιμενικού για την παροχή τυχόν συνδρομής.

Στη συνέχεια, στα εν λόγω πλοία πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσια επιθεώρηση από δύο επόπτες ιδιωτικών καταδυτικών συνεργείων, ενώ δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών έχει απαγορευθεί ο απόπλους των «KIVELI» και «AFINA I», μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης των αντίστοιχων κυβερνητικών πιστοποιητικών και πιστοποιητικών κλάσης των πλοίων από τους αντίστοιχα αρμόδιους φορείς.

Το «AFINA» με 18 μέλη πλήρωμα (16 υπήκοοι Γεωργίας και δύο Ρώσοι) είναι φορτωμένο με 12.069 μετρικούς τόνους σιδηρομετάλλευμα και είχε προορισμό την Ισπανία, ενώ το «KIVELI» που έχει 24 άτομα πλήρωμα (1 υπήκοο Γεωργίας και 23 Φιλιππίνων) είναι έμφορτο με 36.100 μετρικούς τόνους λίπασμα και είχε προορισμό τη Βουλγαρία.

Δείτε το video απο τη στιγμή της αποκόλλησης

video: newsit

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland