«Λαϊκή Συσπείρωση» εναντίον δημοτικής αρχής

Το παραμάγαζο, η χρυσόσκονη και η αντιλαϊκή πολιτική

Τετάρτη, 07 Απρίλιος 2021 17:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Λαϊκή Συσπείρωση» εναντίον δημοτικής αρχής

Την οργισμένη αντίδραση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Σπάρτης προκάλεσε η ανάρτηση ενός άρθρου με ανώνυμο συντάκτη, στην κεντρική ιστοσελίδα του δήμου sparti.gov.gr, την Παρασκευή 2 Απριλίου.

Το εν λόγω κείμενο, που υπογράφεται με το ψευδώνυμο «Λακεδαιμόνιος», αποτελεί άρθρο γνώμης που εξυψώνει την «παγκοσμίου εμβέλειας προσωπικότητα» του δημάρχου Πέτρου Δούκα, επιχειρώντας, παράλληλα, να εντοπίσει τις αιτίες μιας γενικής δυσπιστίας απέναντι στη δημοτική αρχή, στην κουλτούρα των πολιτών και των πολιτευόμενων.

Ωστόσο, αιτία της αντίδρασης από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν αποτέλεσε μόνο το περιεχόμενο του άρθρου, αλλά και η χρήση της ιστοσελίδα του Δήμου «για τέτοιες σκοπιμότητες». Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη, «ο Δήμος δεν είναι παραμάγαζο του καθένα για να τον χρησιμοποιεί όπως θέλει» και προτρέπει τους ιθύνοντες «να φτιάξουν ιστοσελίδα του Δημάρχου ή του συνδυασμού τους για να γράφουν ό,τι θέλουν».

Αναφορικά με το περιεχόμενο του επίμαχου κειμένου, η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαντά σημείο προς σημείο και καλεί τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας να μην πιστέψουν «τη χρυσόσκονη με την οποία προσπαθεί να κρύψει (σσ. η δημοτική αρχή) την ουσία μιας σκληρής πολιτικής».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Σπάρτης:

«Με έκπληξη διαβάσαμε ένα κείμενο το οποίο είναι αναρτημένο με ψευδώνυμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης, το οποίο λιβανίζει τον κ. Δούκα. 

Είναι απαράδεκτο να γράφονται κείμενα και να χρησιμοποιείται η ιστοσελίδα του Δήμου για τέτοιες σκοπιμότητες. Ας φτιάξουν ιστοσελίδα του Δημάρχου ή του συνδυασμού τους και να γράφουν ό,τι θέλουν.
Ο Δήμος δεν είναι παραμάγαζο του καθένα για να τον χρησιμοποιεί όπως θέλει.  Καλούμε τον κύριο Δήμαρχο να πάρει θέση. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση προεκλογικά είχαμε επισημάνει ότι ο κύριος Δούκας σαν υπουργός της ΝΔ, προϊστάμενος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), και σαν στέλεχος πολυεθνικών, έχει υπηρετήσει την αντιλαϊκή πολιτική με τα γνωστά αποτελέσματα για το λαό μας.
Το κείμενο του «Λακε-Δαιμόνιου» αδικεί τους πρώην «κοινοτάρχες». Είναι πραγματικά άδικο να τους συμπεριφέρεστε έτσι:

Γιατί οι συγκλήσεις τους με τον κ. Δούκα έχουν εκφραστεί με την ανάδειξή του στον δημαρχιακό θώκο. Υλοποίησαν και υλοποιούν την ίδια πολιτική που θέλει τους δήμους φορομπηχτικούς μηχανισμούς και ανταποδοτικές τις λειτουργίες των υπηρεσιών του δήμου όπως το νερό, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών όπως τα σκουπίδια, συμπράξεις με εργολάβους μεγαλοεπιχειρηματίες. Ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς της Δημοτικής Αρχής. Είναι παρόντες στις φιέστες του Δημάρχου κά.

Όσο για τις αναφορές που γίνονται ότι ο Δήμαρχος είναι παγκοσμίου εμβέλειας και ξεπερνά τα όρια της Σπάρτης και της χώρας μας και όσο για τους σπουδαίους καλεσμένους στις ημερίδες που έχει διοργανώσει, που διαφημίζει έχουμε να αναφέρουμε:

-Τον κύριο Βενιζέλο που ψήφισε τρία μνημόνια, είναι συνοδοιπόρος του κ. Δούκα στην εφαρμογή τους.
-Τον κύριο Βορίδη που μας είπε ότι δεν χρειάζονται εγγυημένες τιμές στα αγροτικά μας προϊόντα.
-Τον πρέσβη του κράτους «δολοφόνου» το Ισραήλ που κρατάει σε φυλακές χιλιάδες ανήλικα παιδιά της Παλαιστίνης
-Τον προσωπικό του φίλο γεράκι του πολέμου στην υπηρεσία των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μα ς κ. Πάϊατ.
Και άλλα τέτοια στελέχη…

Εμείς από τη μεριά μας καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας να μην πιστέψουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που εμφανίζονται ως προτερήματα του δημάρχου, είναι η χρυσόσκονη με την οποία προσπαθεί να κρύψει την ουσία μιας σκληρής πολιτικής που έχει εφαρμόσει και που σχεδιάζει να συνεχίσει να εφαρμόσει τα επόμενα χρόνια η δημοτική αρχή στο τόπο μας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia