Προχωρούν τα έργα για τα όμβρια ύδατα στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Αντιπλημμυρική «ασπίδα» για την πόλη με 2 εκατ. ευρώ - Υπομονή συστήνει η ΔΕΥΑΣ για την ολοκλήρωση των εργοταξίων

Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προχωρούν τα έργα για τα όμβρια ύδατα στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι εργασίες στο πλαίσιο των  «Έργων συλλογής και διάθεσης ομβρίων υδάτων στον Δήμο Σπάρτης», συνολικού προϋπολογισμού  2.000.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος». Την τρέχουσα περίοδο, οι παρεμβάσεις που εκτείνονται σε ένα συνολικό μήκος 2.631 μέτρων, διενεργούνται στο τμήμα της Κ. Παλαιολόγου (από Κουμαντάρειο Πινακοθήκη έως Δημοτικό Στάδιο), καθώς και σε ενότητες των Ηρακλειδών (από Παλαιολόγου ως Γκορτσολόγου) και Κύπρου, που έχουν μεταβληθεί σε εργοτάξια. Αναφορικά με τις εργασίες που εκτελέστηκαν επί της Ορθίας Αρτέμιδος απομένει η τοποθέτηση ασφαλτομίγματος επί της οδού.

Το έργο αποσκοπεί στην αντιπλημμυρική προστασία της Σπάρτης και την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων κατακλίσεων από όμβρια νερά σε ορισμένες περιοχές και δρόμους της πόλης.

Οι σωληνώσεις του αγωγού διασυνδέονται με το παλαιό δίκτυο, ώστε να προκύπτει απευθείας διοχέτευση των ομβρίων σε υφιστάμενο οχετό και να αποτρέπονται φαινόμενα πλημμυρών. Αφού πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των υλικών (χώμα) στην επιφάνεια, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τοποθέτηση νέου ασφαλτοτάπητα.

Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Θέμης Πατσιλίβας, «οι εργασίες προχωρούν και εντείνουμε τις πιέσεις, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Ο εργολάβος είναι συνεπής και οι εργασίες -κυρίως- στις οδούς Κ. Παλαιολόγου και Ηρακλειδών, αναμένεται να αποπερατωθούν το επόμενο διάστημα». Για την περίπτωση της Κύπρου, ο κ. Πατσιλίβας σημείωσε πως «ανασταλτικό παράγοντα για την εξέλιξη των εργασιών στο συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί η ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων που επιβραδύνει λίγο τη διαδικασία. Η Αρχαιολογία ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία και ο εργολάβος αποτυπώνει και φωτογραφίζει τα ευρήματα, ενώ γίνεται επιχωμάτωση για λόγους ασφαλείας. Όταν τελειώσει η ανασκαφή σε όλο το μήκος της οδού, θα μπουν τα μηχανήματα για την αποκομιδή υλικών, ενώ θα γίνει σύνδεση σωληνώσεων και αποκατάσταση ασφάλτου», εξήγησε. Δυσκολίες ανέκυψαν σε σημείο της Κύπρου, στο ύψος της συμβολής με τη Λυκούργου, λόγω καλωδιώσεων του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ, το πρόβλημα θα επιλυθεί άμεσα.

Ο κ. Πατσιλίβας απηύθυνε παράκληση για υπομονή και κατανόηση στους κατοίκους της Κύπρου, καθώς πέραν του αγωγού ομβρίων, εξετάζονται εργασίες για μείωση του πάχους του ασφαλτοτάπητα καθ’ όλο το μήκος της οδού. Αυτό θα συμβεί μέσω «ξηλώματος»,  ανακατασκευής και τοποθέτησης νέου υλικού, καθώς λόγω των συνεχών τεχνικών επεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, το ύψος του δρόμου έχει ανέλθει σε τέτοιο επίπεδο που  εγκυμονεί κινδύνους πλημμυρών για παρακείμενα οικήματα.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Επιχείρησης χαρακτήρισε «σημαδιακό το έργο» που θα επιλύσει «με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με τα φαινόμενα πλημμυρών», ενώ επανέλαβε τη σύσταση για «λίγη ακόμα υπομονή από τους δημότες. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Πατσιλίβας γνωστοποίησε πως στον σχεδιασμό βρίσκονται ακόμα κάποια συμπληρωματικά -μικρότερης κλίμακας- έργα, τα οποία θα υλοποιηθούν «είτε με ιδίους πόρους, είτε θα ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης».]

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland