«Να μην επιτρέψει ξανά ο Θεός τέτοια δοκιμασία, όπως αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο»

Πέμπτη, 22 Απρίλιος 2021 12:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να μην επιτρέψει ξανά ο Θεός τέτοια δοκιμασία, όπως αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο»

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Απριλίου, στον ΙΝ Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος κατανυκτικός εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο πανοσ. αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, αρχιερατικός επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνεύμα της ενότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τα μέλη της Εκκλησίας.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός ποιμενάρχης απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα, εκφράζοντας αρχικά την ευχή «να μην επιτρέψει ξανά ο Θεός τέτοια δοκιμασία, όπως αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο», εξαιτίας της πανδημίας, που έχει αναγκάσει αρκετούς πιστούς να μην συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες όπως θα επιθυμούσαν.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές των κατανυκτικών εΕσπερινών, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτούς και συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή τους. Όσον αφορά στο θέμα της ενότητας, που ανέπτυξε ο π. Σεραφείμ, ο σεβασμιώτατος τόνισε ότι «αυτή απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό, επειδή έχει επικρατήσει σε αρκετούς συνανθρώπους μας ο εγωισμός και η επιθυμία για επιβολή της άποψής τους».

Μετά την ομιλία, ακολούθησε από τον κ. Ευστάθιο, η καθιερωμένη διανομή βιβλίων πνευματικής οικοδομής στους παρευρισκόμενους πιστούς με την τήρηση όλων των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland