Πορεία προς δημοπράτηση για το φράγμα Κελεφίνας

Τι αναφέρθηκε σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή Νίκα και Βερούτη

Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2021 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πορεία προς δημοπράτηση για το φράγμα Κελεφίνας

Συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε την Αρκαδία την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός μετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, όλους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες (Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, Κορινθίας Τάσο Γκιολή, Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη και Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο) όπως και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη εγγείων βελτιώσεων Νίκωνα Τζινιέρη, στη διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τα εγγειοβελτιωτικά έργα κάθε νομού.

άθε χωρικός αντιπεριφερειάρχης επέδωσε υπόμνημα με την κατάσταση των αρδευτικών έργων της ενότητάς του και στη συνέχεια -μέσω τηλεδιάσκεψης- έγιναν παρεμβάσεις από τους βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά, τους βουλευτές: Αργολίδας Γιάννη Ανδριανό, Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη, Μεσσηνίας Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά και Λακωνίας: Θανάση Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικό.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άκουσε και κατέγραψε τις απόψεις όλων και δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα κοινοποιηθεί έγγραφο που θα αφορά στις δεσμεύσεις και στα χρονοδιαγράμματα σχετικά με την κατασκευή και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων άρδευσης, πολλά από τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες.

Όσον αφορά τη Λακωνία, σχετικά με την κατασκευή του φράγματος της Κελεφίνας, γνωστοποιήθηκε πως, πριν από λίγες ημέρες, εκδόθηκε η απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης και, συνεπώς, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το έργο δημοπρατείται.

Αναφορικά με το έργο Τύρνασος, φράγμα και αρδευτικό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, θα συνεργαστούν για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων και κατ’ επέκταση την εκπόνηση της οριστικής υδραυλικής μελέτης που απαιτείται για την πλήρη ωρίμανση του συγκεκριμένου έργου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland