«Έκρυψαν» με βανδαλισμό την Κέρια Αν. Μάνης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2021 13:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έκρυψαν» με βανδαλισμό την Κέρια Αν. Μάνης (ΦΩΤΟ)

Σε βανδαλισμό ενημερωτικών πινακίδων προχώρησαν άγνωστοι, πριν από μερικές ημέρες, στην περιοχή Κέρια Αν. Μάνης.

Όπως καταγγέλλουν επιτροπή κατοίκων του οικισμού, που βρίσκεται μεταξύ Κοίτας και Γερολιμένα, «πριν από λίγες ημέρες υπέπεσε στην αντίληψή μας κρούσμα βανδαλισμού (κάλυψη με μαύρο σπρέι) των δύο πληροφοριακών πινακίδων, που έχουν τοποθετηθεί κοντά στη νότια είσοδο του χωριού μας (“Κέρια”), δίπλα στο δρόμο.

Η μεν πρώτη, είναι πινακίδα οδικής κατεύθυνσης του Δήμου προς τον οικισμό μας και προς το κοντινό “Δρυ”, ενώ η δεύτερη είναι ενημερωτική και σχετική με τον ευρισκόμενο στο χωριό μας βυζαντινό Ναό του Αγίου Ιωάννη, μνημείο του 13ου αιώνα».

Σημειώνεται ότι η δεύτερη αυτή πινακίδα, που αφορά στον ναό, έχει τοποθετηθεί προ καιρού με πρωτοβουλία των κατοίκων και με μοναδικό σκοπό την πολιτισμική ανάδειξη και την προστασία του μνημείου. Όπως επισημαίνουν συμπληρωματικά οι κάτοικοι, «προηγουμένως είχε προηγηθεί και αίτηση μας, για την τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας), αίτηση ωστόσο που ουδέποτε απαντήθηκε – ικανοποιήθηκε από τους αρμόδιους. Κατά τα άλλα, το μνημείο θεωρείται βάσει νόμου “προστατευόμενο”».

Επανερχόμενοι στο κρούσμα βανδαλισμού, η επιτροπή κατοίκων τονίζει ότι «ο αδίστακτος δράστης έχει μαυρίσει με σπρέι, ακόμη και τα εκκλησιαστικά σύμβολα, αλλά και το σταυρό, που εικονίζονταν επάνω στην δεύτερη αυτή πινακίδα!

Και αυτά σε μία χρονική περίοδο (περί τα τέλη Μαρτίου) που οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι όποιοι πιθανοί επισκέπτες, δεν ξεπερνούν –λόγω εποχής και λόγω συνθηκών κορωνοϊού– τις μερικές δεκάδες!»

Κλείνοντας, οι κάτοικοι της Κέριας δηλώνουν ότι «τέτοια ή παρόμοιου τύπου περιστατικά δεν μας πτοούν, αλλά ούτε και θα πρέπει να αποτρέπουν τον καθένα μας από την συνεχή προσπάθεια προστασίας και ανάδειξης του πολιτισμού στην ιστορική περιοχή μας. Απευθύνουμε επίσης έκκληση προς όλες τις αρμόδιες Αρχές, ώστε κατά το δυνατόν να επαγρυπνούν, για την αντιμετώπιση τέτοιων ή παρόμοιων απαράδεκτων περιστατικών».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti