Αμυράς από Γύθειο: «Αποφασισμένοι να προστατεύσουμε δάσος και ιδιοκτησίες»

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες στη Μάνη

Παρασκευή, 07 Μάιος 2021 18:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αμυράς από Γύθειο: «Αποφασισμένοι να προστατεύσουμε δάσος και ιδιοκτησίες»

Το ζήτημα των δασικών χαρτών βρίσκεται στο επίκεντρο του κύκλου συναντήσεων που έχει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ανά την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης (στις 6-7 Μαΐου) στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Μάνης, ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνο Αραβώση, συμμετείχε σε διαδοχικές διασκέψεις.

Στο Γύθειο, ο κ. Αμυράς είχε συνάντηση με τους βουλευτές Λακωνίας, Αθανάσιο Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Εγγείων Βελτιώσεων, Νίκωνα Τζινιέρη, τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο, τον διευθυντή Δασών Λακωνίας, Ηλία Κοντάκο, καθώς και με εκπροσώπους τοπικών φορέων, αγροτών, κτηνοτρόφων και της κοινωνίας των πολιτών.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Αμυράς απηύθυνε κάλεσμα για ανοικτή διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση γύρω από την αναθεώρηση των δασικών χαρτών, που αποτελεί μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε: «Οι δασικοί χάρτες δεν έχουν κομματικό χρώμα. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ωριμάσει και ήρθε η ώρα να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι για να βρούμε λύσεις για τους πολίτες σε ζητήματα που παρέμεναν άλυτα επί δεκαετίες. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης, όπου ο λόγος ήταν συμβόλαιο, είναι ένα από τα κύρια θέματα που επεξεργάζεται η άτυπη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως άλλωστε και το ζήτημα των δασωμένων αγρών. Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Μάνης και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και το δάσος και τις ιδιοκτησίες των πολιτών, όπως άλλωστε το Σύνταγμα επιτάσσει».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti