Κλείνει το ζήτημα για Πειραματικό Σχολείο Μολάων

Δεν προχωρά η μετατροπή του Γυμνασίου της περιοχής

Τετάρτη, 12 Μάιος 2021 15:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κλείνει το ζήτημα για Πειραματικό Σχολείο Μολάων

Τέλος στη συζήτηση και τα σενάρια για μετατροπή του Γυμνασίου Μολάων σε Πειραματικό Σχολείο έβαλε η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, καθώς η μονάδα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δ. Μονεμβασίας δεν συγκαταλέγεται στην επέκταση του δικτύου των πρότυπων και πειραματικών σχολείων της χώρας. Την οριστική εξαίρεση του Γυμνασίου Μολάων από τον σχεδιασμό επιβεβαίωσε στον «Λακωνικό Τύπο» και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Δρ. Αγάπιος Οικονομίδης, επισημαίνοντας πως στο μέλλον θα εξεταστούν άλλες προτάσεις επί της σύστασης πειραματικών μονάδων στον νομό.

Υπενθυμίζεται πως η προοπτική σύστασης Πειραματικού Μολάων είχε συναντήσει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου, αλλά και της  Πρωτοβουλίας Γονέων-Κηδεμόνων.

Η διεύρυνση του δικτύου
πρότυπων και πειραματικών
Συγκεκριμένα, στα 28 πρότυπα και 34 πειραματικά που ήδη λειτουργούσαν, από σήμερα προστίθενται άλλα 50 συνολικά νέα σχολεία που χαρακτηρίζονται ως πειραματικά ή ως πρότυπα, 41 και εννέα, αντίστοιχα. Ο συνολικός αριθμός των πειραματικών και πρότυπων σχολείων είναι πλέον 112.

Έως σήμερα Πειραματικά σχολεία λειτουργούσαν σε 7 από τις 13, και Πρότυπα σε 5 από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Από το σχολικό έτος 2021-2022, και στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις θα λειτουργούν Πειραματικά σχολεία, και στις 10 από τις 13 και Πρότυπα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti