Διεξαγωγή εκπαίδευσης από την ΠΥ Γυθείου στο στρατόπεδο Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 16:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διεξαγωγή εκπαίδευσης από την ΠΥ Γυθείου στο στρατόπεδο Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Εκπαίδευση σε θέματα πυροπροστασίας, πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης πυρκαγιάς, αναγνώρισης, χρήσης φορητών μέσων πυρόσβεσης, όπως και πρακτικής εξάσκησης στη χρήση πυροσβεστήρα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι στρατεύσιμοι στο Στρατόπεδο «Μαντούβαλου» στο Γύθειο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσκληση του διοικητή του ΚΕΕΜ, Ταξιάρχου κ.  Κωνσταντίνου Πολίτη,  σχετικά με την ενημέρωση των οπλιτών με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου ανταποκρίθηκε άμεσα και την εκπαίδευση ανέλαβε ο διοικητής της, Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντίνος Γραφάκος.     

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι οπλίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την επικινδυνότητα που προκαλείται από την ανεξέλικτη ανάπτυξη μιας πυρκαγιάς, τους τρόπους προφύλαξης και τους τρόπους αντιμετώπισης της με διάφορα μέσα πυρόσβεσης.  

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δυνατότητα τήρησης μέτρων πρόληψης και αποφυγής οποιασδήποτε έναρξης πυρκαγιάς, ενώ επισημάνθηκε η απαγόρευση χρήσης πυρός σε εξωτερικό χώρο κατά την περίοδο από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει στον «Λακωνικό Τύπο», ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, «από τη διαλογική συζήτηση και τις απορίες των οπλιτών, διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρων που έδειξαν οι στρατεύσιμοι για την  εκπαίδευση αυτή και το αυξημένο αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει».

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης εφαρμόστηκαν πλήρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του Covid-19.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

 

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti