«Έξυπνη» διάβαση πεζών στον Άγιο Δημήτριο Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 16:46 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έξυπνη» διάβαση πεζών στον Άγιο Δημήτριο Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Μία από τις πιο προηγμένες «έξυπνες» διαβάσεις στην Ευρώπη, η πρώτη που υλοποιήθηκε σε σχολείο στην Ελλάδα και διαθέτει σύστημα ανίχνευσης κίνησης, εγκαταστάθηκε στο χωριό Άγιος Δημήτριος του Δ. Ευρώτα.

Το σύστημα «Έξυπνης Διάβασης» είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφαλούς διέλευσης πεζών. Με αυτόματη αναγνώριση διέλευσης οχημάτων και αυτόματη φωτεινή προειδοποίηση ορίου ταχύτητας, οι οδηγοί των οχημάτων προειδοποιούνται έγκαιρα για το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στην περιοχή και μειώνονται οι πιθανότητες ατυχημάτων.

«Η οδική ασφάλεια για τον Δήμο Ευρώτα αποτελεί μείζον ζήτημα, καθώς έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland