Προς λειτουργία για μικρά αεροσκάφη αρχικά το αεροδρόμιο Σπάρτης

Πέμπτη, 13 Μάιος 2021 17:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προς λειτουργία για μικρά αεροσκάφη αρχικά το αεροδρόμιο Σπάρτης

Συνάντηση με το αρμόδιο επιτελείο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στην Αθήνα για τα θέματα καταλληλόλητας του αεροδρομίου Σπάρτης είχαν την Τρίτη 11 Μαΐου ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και ο ειδικός σύμβουλος του Ιωάννης Ράλλης.

Από τις συζητήσεις προέκυψε, ότι δεδομένων των πόρων του Δήμου (οικονομικών, ανθρώπινου δυναμικού) και την κατάσταση του αεροδρομίου κ.α., βέλτιστη επιλογή για το αεροδρόμιο της Σπάρτης, θα ήταν η λειτουργία του με «άδεια κατηγορίας Β», σύμφωνα με την οποία το αεροδρόμιο θα δύναται, σε «πρώτη φάση», να εξυπηρετεί ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη, ιδιωτικά, αερολεσχών, εκπαιδευτικά και αεροεφαρμογών, καθώς και ελικόπτερα.

Επόμενο βήμα είναι η κατάρτιση του φακέλου, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών