«Ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτών σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους»

Η παρέμβαση του περιφ. συμβούλου Μιχ. Σταματάκου

Παρασκευή, 18 Ιούνιος 2021 15:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ανάγκη τοποθέτησης απινιδωτών σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους»

Το θέμα της προμήθειας κι εγκατάστασης αυτόματων απινιδωτών σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους στην Πελοπόννησο σκοπεύει να θέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Λάκωνας περιφερειακός σύμβουλος, Μιχάλης Σταματάκος, ο οποίος είναι κι ιατρός-επιμελητής Α΄ Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Μολάων.

Λαμβάνοντας αφορμή και από το πρόσφατο συμβάν με την καρδιακή προσβολή που υπέστη ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Δανίας, Κρίστιαν Έρικσεν, σε αγώνα του Euro 2020, ο κ. Σταματάκος αναφέρει πως «σε συνεργασία με τον επικεφαλής της παράταξης μας κ Πέτρο Τατούλη και τους συναδέλφους μου θα θέσουμε το αίτημα - διεκδίκηση για άμεση προμήθεια φορητών αυτόματων απινιδωτών σε συνεργασία με τους δήμους της Πελοποννήσου.

Η πρόσφατη εικόνα σε αγώνα ποδοσφαίρου που πάγωσε τον πλανήτη, εμείς ως γιατροί  γνωρίζουμε την αναγκαιότητα της παροχής των πρώτων βοηθειών.

Η καλή κατάληξη της πορείας του ποδοσφαιριστή της Εθνικής Δανίας οφείλονταν αποκλειστικά στην ουσιαστική παροχή από τους γιατρούς πρώτων βοηθειών με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διέθεταν μεταξύ των οποίων και ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ!»

Σύμφωνα με τον κ. Σταματάκο, «πολλά τα παραδείγματα κύρια στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και στους χώρους εργασίας και στα απομακρυσμένα χωριά που συνάνθρωποι μας χάνουν την ζωή τους εξ αιτίας στέρησης απλών και λειτουργικών ιατρικών μέσων που μπορεί να γίνει χρήση και από απλούς ανθρώπους.

Έτσι τώρα που η κοινωνία είναι ευαισθητοποιημένη να προχωρήσουμε σε πολιτικές υγείας πρώτων βοηθειών με την συνδρομή των τοπικών ΜΜΕ και ΜΚΔ.

Πρέπει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσει άμεσα σε ιεραρχημένο σχέδιο παροχής Α' Βοηθειών με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με πρώτη κίνηση την προμήθεια και εγκατάσταση ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και αθλητικά κέντρα κλπ.

Με δεδομένο ότι σήμερα οι απινιδωτές, είναι πολύ εύκολοι στη χρήση και με λίγη εκπαίδευση μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και από 12χρονα παιδιά, όπως τονίζουν και οι ειδικοί, ενώ και το κόστος είναι πλέον αρκετά χαμηλό».

Ο Λάκωνας περιφερειακός σύμβουλος προτείνει ταυτόχρονα «την δημιουργία ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Α' ΒΟΗΘΕΙΩΝ σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα με εκπαίδευση και πιστοποίηση. Είναι πλέον καιρός ότι τα θέματα υγείας μας αφορούν όλους στην πράξη και ο πιστοποιημένος Εθελοντισμός μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!

Η Αυτοδιοίκηση, ο Στρατός, τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, ακόμα και η Εκκλησία, μπορούν να γίνουν οι πρώτες κυψέλες δημιουργίας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουμε ως Παράταξη ''ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ'' και ως γιατρός θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις», καταλήγει ο κ. Σταματάκος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland