Βραβεύσεις για το Ιδιωτικό Σχολείο «Πολυχρονάκου»

Στους α΄ Αγώνες Ρητορικής και στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Πολιτισμός»

Τετάρτη, 23 Ιούνιος 2021 12:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βραβεύσεις για το Ιδιωτικό Σχολείο «Πολυχρονάκου»

Σημαντικές βραβεύσεις απέσπασαν μαθητές και μαθήτριες του Ιδιωτικού Σχολείου «Πολυχρονάκου» στους ακόλουθους διαγωνισμούς:

1) Πρώτοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής
Η μαθήτρια της Στ’ τάξης, Αναστασία Χαντζή του Λεωνίδα, έλαβε το Γ΄ Βραβείο Ρητορικής, στον τομέα του «προτρεπτικού λόγου».

Το ερώτημα στο οποίο ανέπτυξε τις ιδέες της, ήταν: «Τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο : η ατομική προσπάθεια και επιτυχία ή η συλλογική προσπάθεια και επιτυχία;»

Η μαθήτρια ανέπτυξε με ευφράδεια την ερώτηση, θέτοντας  τα ακόλουθα ρητορικά ερωτήματα για να στηρίξει τις απόψεις της.
Α) Το εμβόλιο του κορωνοϊού είναι αποτέλεσμα ενός επιστήμονα; Όχι, όλοι οι επιστήμονες των εργαστηρίων της υφηλίου εργάστηκαν γι’ αυτό.  
Β) Η Ελληνική Επανάσταση το 1821 ήταν αποτέλεσμα αγώνων ενός προσώπου, λ.χ. του Κολοκοτρώνη; Όχι, πολέμησε ολόκληρο το Έθνος των Ελλήνων, άντρες – γυναίκες – παιδιά.
Γ) Η οικολογική καταστροφή που απειλεί τη γη μας, μπορεί να σταματήσει από έναν μόνο επιστήμονα; Όχι είναι υπόθεση όλων μας, όλων των κατοίκων της γης.

Συγχαρητήρια θερμά στη μαθήτρια και της ευχόμαστε να συνεχίσει με αυτές τις αρχές στην πρόοδο της, στον εκπαιδευτικό – γνωστικό δρόμο.

2) 5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ποντιακός Πολιτισμός»
Στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός Πολιτισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», στον οποίον συμμετείχαν μαθητές/μαθήτριες από Ελλάδα, Κύπρο και την Ομογένεια, το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Πολυχρονάκου» απέσπασε:
Α) 1ο Βραβείο στο τομέα «Ποίηση»:
Οι μαθήτριες Έρικα Αρβανίτη του Κωνσταντίνου και Σταύρη Πολίτη του Ευάγγελου, της Ε΄ τάξης απέσπασαν το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στο τομέα ποίησης.
Β) 2ο Βραβείο στο τομέα «Ζωγραφική»:

Οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης, Αποστολία Καλομοίρη του Παναγιώτη – Μαριάνθη Δρογκάρη του Μιχαήλ – Αγγελική Παπασταφίδα του Γεωργίου – Αικατερίνη Παυλάκου του Γεωργίου, απέσπασαν το 2ο Βραβείο στο τομέα ζωγραφικής. Παρουσίασαν τη συλλογική τους εργασία, με 2 [δύο] έργα ζωγραφικής, και τίτλο αναφοράς: i) Χριστουγεννιάτικα έθιμα Ποντιακού πολιτισμού, ii) Ποντιακοί χοροί.

Οι συνεχείς βραβεύσεις σε Πανελλήνιο επίπεδο, σε μαθητές/μαθήτριες του Εκπαιδευτηρίου μας, αποδεικνύουν περίτρανα, ότι το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο που λειτουργεί στην πόλη της Σπάρτης μας, επί 49 συνεχή χρόνια, έχει δημιουργήσει έναν σημαντικό εκπαιδευτικό πυρήνα και στα πολιτιστικά θέματα. Η συνεχής και αρμονική συνεργασία εμπνευσμένων εκπαιδευτικών και φιλομαθών εκπαιδευομένων, θέτει νέα υψηλά επίπεδα απόδοσης στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και μετατρέπει την απλή μετάδοση γνώσεων σε πραγματική παιδεία. Παράλληλα, η Σπάρτη μας, με τις προαναφερθείσες βραβεύσεις, γίνεται σημείο αναφοράς στον Εκπαιδευτικό τομέα.

Το Εκπαιδευτήριό μας συγχαίρει τις βραβευθείσες μαθήτριες, ευχόμενο σε όλους/όλες τους μαθητές/μαθήτριές μας, αλλά και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, συνεχή εκπαιδευτική πρόοδο, υγεία και πάντα επιτυχίες.

Βάννα Πολυχρονάκου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland