Στ. Αραχωβίτης: «Η ιστορία μας αξίζει να μελετηθεί και να αναδειχθεί»

Επίσκεψη στην Πελλάνα

Πέμπτη, 22 Ιούλιος 2021 10:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στ. Αραχωβίτης: «Η ιστορία μας αξίζει να μελετηθεί και να αναδειχθεί»

Το μυκηναϊκό νεκροταφείο στον αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας επισκέφθηκε την Παρασκευή 16/7 ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑ), αρχαιολόγο Η. Τσιαγγουρή, ο οποίος ξενάγησε και ενημέρωσε τον βουλευτή για την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς και από τον πρόεδρο της Tοπικής Kοινότητας Πελλάνας Ι. Ρασσιά. Με τη σειρά του ο κ. Αραχωβίτης ευχαρίστησε τους συνοδούς για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής, «μολονότι το ανασκαφικό έργο έχει σταματήσει στους θολωτούς τάφους, τα ευρήματα που έχουν έρθει στο φως μέχρι τώρα, δείχνουν ένα σπουδαίο μυκηναϊκό κέντρο. Η ΕΦΑ Λακωνίας, αν και διαθέτει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, δεν επαρκεί για τη στήριξη περαιτέρω αρχαιολογικών ερευνών στην περιοχή. Χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση με προσωπικό δεδομένου ότι, αυτήν την ώρα, η υπηρεσία στηρίζει αναστηλωτικά και άλλα έργα χρηματοδοτούμενα, είτε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από το ΕΣΠΑ».

«Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει την έρευνα και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Λακωνία. Υπάρχουν πολλές πτυχές της ιστορίας που μπορούν να φωτιστούν, όπως οι σχέσεις με τον Μινωικό Πολιτισμό. Η ιστορία μας αξίζει να μελετηθεί», υπογράμμισε ο Στ. Αραχωβίτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland