Μόνο με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό η είσοδος στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Πέμπτη, 29 Ιούλιος 2021 16:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μόνο με αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό η είσοδος στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Με πρωτεύοντα σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την καλύτερη δυνατή επιτήρηση της πανδημίας, το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης υπενθυμίζει στους πολίτες τα εξής αναφορικά με τη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών του:
 - Όσοι προτίθενται να επισκεφτούν τη νοσοκομειακή μονάδα για προγραμματισμένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία, απεικονιστικές εξετάσεις, τακτικές εισαγωγές κλπ, υποχρεωτικά θα πρέπει να προσκομίζουν κατά την είσοδό τους αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού Sars – Covid-19 (rapid test), το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί τις τελευταίες 48 ώρες, είτε αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου τελευταίων 72 ωρών, αλλιώς θα πρέπει να αναβάλλεται το ραντεβού.
 - Οι πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κατά τις τελευταίες 14 ημέρες ή εμφανίζουν συμπτωματολογία συμβατή με την Covid-19 θα πρέπει να αναβάλλουν το ραντεβού.

Επιπλέον, οι πολίτες που επισκέπτονται το νοσοκομείο στα προγραμματισμένα εξωτερικά ιατρεία και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, προσκομίζουν υποχρεωτικά κατά την είσοδό τους, το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι υπόχρεοι να επιδείξουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test.

Επισημαίνεται ότι οι προσερχόμενοι στους χώρους του νοσοκομείου, υποχρεούνται να εφαρμόζουν όλους του κανόνες ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας υπενθυμίζεται ότι η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί καθημερινά ελέγχους ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού (rapid test) στον χώρο του κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου Δήμου Σπάρτης (Ευαγγελιστρίας 89).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti