Στην επιχειρησιακή «μάχη» το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών

Ιδρήθηκε η νέα μονάδα της Πυροσβεστικής στον Δ. Ευρώτα - Οι ευχαριστίες Βέρδου σε Κολοκούρη, Παπαγεωργίου, Γραφάκο

Σάββατο, 31 Ιούλιος 2021 08:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην επιχειρησιακή «μάχη» το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών

Ένα όραμα ετών για το Πυροσβεστικό Σώμα και την ενίσχυση της πυροπροστασίας στη Λακωνία γίνεται πραγματικότητα, καθώς ιδρύθηκε το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Τοπική Κοινότητα Κροκεών Δήμου Ευρώτα. Η σύσταση της συγκεκριμένης  μονάδας, που υπάγεται στην ΠΥ Γυθείου, αποτελεί και προσωπική δικαίωση του διοικητή της συγκεκριμένης υπηρεσίας, Αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Γραφάκου, ο οποίος με σειρά ενεργειών και προσπαθειών άνοιξε τον δρόμο για την υλοποίηση μιας καίριας υποδομής στην «καρδιά» της λακωνικής γης.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, «ένα πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής των κατοίκων της περιοχής και εμού προσωπικά παίρνει σάρκα και οστά».

Από την περσινή αντιπυρική περίοδο λειτουργεί και εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο στην κοινότητα Κροκεών κι έτσι, σύμφωνα με τον Δ. Βέρδο, «αυξάνεται το αίσθημα της ασφάλειας και προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, του φυσικού περιβάλλοντος και του δασικού πλούτου».

Ο δήμαρχος Ευρώτα απευθύνει προσωπικές ευχαριστίες «στους φίλους μου, Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανο Κολοκούρη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Κωνσταντίνο Γραφάκο για την επίτευξη των παραπάνω στόχων».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε 
μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 ετών