Επαναλειτουργία της ΙΜ Προφήτη Ηλία Γεωργιτσίου

Πέμπτη, 23 Σεπτέμβριος 2021 17:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επαναλειτουργία της ΙΜ Προφήτη Ηλία Γεωργιτσίου

Την επαναλειτουργία της Ιεράς Μονής Προφήτη Ηλία στο Γεωργίτσι πρόκειται να ανακοινώσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, κατά τη διάρκεια του εσπερινού στην ιστορική μονή, που θα τελεστεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:00 μμ. Επιπλέον, ο σεβασμιώτατος αναμένεται να ανακοινώσει και την τοποθέτηση νέου ηγουμένου ως επικεφαλής του μοναστηριού.

Η Ιερά Μονής Προφήτη Ηλία Γεωργιτσίου, που ιδρύθηκε το 1619, έπαψε να λειτουργεί περί το 1930. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπεραιωνόβιων κατοίκων και ιστορικών με γνώση της τοπικής ιστορίας: ο ήρωας της επανάστασης Παπαφλέσσας διέμενε εκεί για μεγάλο διάστημα κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, ενώ η μονή είχε διαδραματίσει ρόλο στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Οι κάτοικοι και επισκέπτες του Γεωργιτσίου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, «για την προσωπική του πρωτοβουλία, για τον επίμονο και  διαρκή αγώνα με σκοπό την επαναλειτουργία της ιστορικής ιεράς μονής».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti