Πρωτοβουλία Δαβάκη για Αφανιά–Κρεβατά και Λάγιο

Συνάντηση βουλευτών και δημάρχου Ευρώτα με τον υπουργό Οικονομικών

Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2021 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτοβουλία Δαβάκη για Αφανιά–Κρεβατά και Λάγιο

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την εξεύρεση νομοθετικής λύσης στα ιδιοκτησιακά ζητήματα που απασχολούν τις περιοχές του Λαγίου και του Αφανιά – Κρεβάτα, είχε την Πέμπτη 18/11 ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης. Στη συνάντηση ο κ. Δαβάκης είχε καλέσει να συμμετάσχουν και οι βουλευτές Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, καθώς και ο φήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος. Ο κ. Κρητικός αποδέχθηκε την πρόσκληση, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να συμμετάσχει λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Με βάση την αρχή ότι με κοινή προσπάθεια μπορούμε να λύσουμε θέματα όπως αυτό του ιδιοκτησιακού ζητήματος της περιοχής Αφανιά – Κρεβατά και του Λαγίου, ζήτησα να είναι μαζί μου σήμερα στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, οι συνάδελφοι βουλευτές Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, αλλά και ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος. Στη συνάντηση τελικά συμμετείχαν οι κκ. Αραχωβίτης και Βέρδος, καθώς ο κ. Κρητικός δυστυχώς δεν κατάφερε να παρευρεθεί –αν και το ήθελε– λόγω υποχρέωσής του που δεν μπορούσε να αναβληθεί.

Περιγράψαμε το πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών και ζητήσαμε από κοινού την προώθηση της επίλυσής του. Μάλιστα, ο συνάδελφος Σταύρος Αραχωβίτης παρουσίασε σχέδιο τροπολογίας που αφορούσε το πρόβλημα και η απελθούσα κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος προωθούσε. Εγώ από την πλευρά μου, επανέφερα την πρότασή μου να συσταθεί ομάδα εργασίας που θα διατυπώσει συγκεκριμένες νομοθετικές λύσεις πάνω στα ιδιοκτησιακά προβλήματα του Λαγίου και του Αφανιά – Κρεβατά.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αποδέχθηκε την πρότασή μου και μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να επιλυθούν τα δύο αυτά προβλήματα στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Ευχαριστώ τον συνάδελφο Σταύρο Αραχωβίτη, τον δήμαρχο Ευρώτα Δήμο Βέρδο για την παρουσία τους, αλλά και τον Νεοκλή Κρητικό για τη διάθεσή του να είναι μαζί μας.

Με ενότητα η φωνή μας δυναμώνει περισσότερο…», κατέληξε ο Θανάσης Δαβάκης.

Η παρέμβαση Αραχωβίτη
Στη συνάντηση, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στ. Αραχωβίτης κατέθεσε σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας την οποία είχαν επεξεργαστεί -επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- από κοινού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία ωστόσο δεν κατατέθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας με τους συνεργάτες του δήλωσε ότι μπορεί να αποτελέσει «τη βάση ρύθμισης και δεσμεύτηκε ότι θα τη μελετήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς» κι, εφόσον δεν υπάρχει αντίρρηση, θα την φέρει για ψήφιση στη Βουλή στις αρχές του νέου έτους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti