Το ΚΚΕ αποχαιρέτισε την Αντ. Κολοντούρου – Μιχαλακάκου (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2021 12:09 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το ΚΚΕ αποχαιρέτισε την Αντ. Κολοντούρου – Μιχαλακάκου (ΦΩΤΟ)

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο μέλος του ΚΚΕ, Αντωνία Κολοντούρου – Μιχαλακάκου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 χρόνων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σάββατου 13/11 στο Ξηροκάμπι Δ. Σπάρτης. Η οικογένεια, οι σύντροφοι, φίλοι και συγχωριανοί συνόδευσαν τη σορό της εκλιπούσης από το σπίτι, όπως ήταν η επιθυμία της, στην τελευταία της κατοικία, στο νεκροταφείο του χωριού.

Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ, του Τομεακού Συμβουλίου Λακωνίας της ΚΝΕ και αντιπροσωπεία από το παράρτημα Λακωνίας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Επικήδειο εκφώνησε ο εγγονός της αποθανούσας, Δημήτρης Τάρταρης, αλλά και ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετάμε τη συντρόφισσα Αντωνία Μιχαλακάκου, όπως αξίζει να αποχαιρετάμε ένα άνθρωπο της γενιάς της, μια γυναίκα που έλαβε ενεργό μέρος στη συγγραφή της πιο λαμπρής ιστορίας του λαϊκού μας κινήματος. Την αποχαιρετάμε όπως αξίζει να αποχαιρετάμε αυτούς που έφτασαν ως το τέλος,  με ψιλά το κεφάλι, υπερήφανοι και προσηλωμένοι στους επαναστατικούς σκοπούς του κομμουνιστικού κινήματος: Το κόκκινο λάβαρο που τώρα σκεπάζει τη συντρόφισσα, είναι αυτό που πάντα κρατούσε ψηλά, είναι αυτό που έκανε μια απλή κοπέλα από τη Βαρβίτσα, μαζί με τόσες άλλες, να ανέλθουν στα πιο υψηλά κλιμάκια της ανθρώπινης ύπαρξης. Σε αυτά που και την ίδια τους τη ζωή είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν για τα ανώτερα ιδανικά που πιστεύουν, για μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερη και δίκαιη».

Καταλήγοντας, ο κ. Κουτουμάνος σημείωσε: «Αποχαιρετάμε λοιπόν τη συντρόφισσα που σ' όλη της τη ζωή παρέμεινε μαχήτρια για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, που παρέμεινε μέλος του ΚΚΕ μέχρι που έκλεισε, για πάντα, τα μάτια της. Η συντρόφισσα Αντωνία ανήκει στη γενιά των κομμουνιστών, των αλύγιστων της ταξικής πάλης που, με τη ζωή και τη δράση τους, θα εμπνέουν, πάντα, τις νεότερες γενιές. Αφήνει παρακαταθήκη το παράδειγμα της αγωνιστικής διαδρομής στο δύσκολο αγώνα μας.

Συντρόφισσα Αντωνία, το κόμμα σου, το ΚΚΕ, θα στέκει πάντα ακλόνητο. Είναι χιλιάδες αυτοί που συνεχίζουν το έργο σου. Η σπορά που κι εσύ έριξες φουντώνει και καρπίζει. Οι ιδέες μας είναι παντοδύναμες και ανίκητες».

Τέλος, ακούστηκε ηχογραφημένο απόσπασμα από το τραγούδι του ΔΣΕ «Τα οχυρά της Νάουσας» που τραγουδούσε η εκλιπούσα.

Ποια ήταν
Η Αντωνία Κολοντούρου – Μιχαλακάκου γεννήθηκε το 1926 στη Βαρβίτσα Λακωνίας. Κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, η οικογένειά της έλαβε μέρος στην Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Οι γονείς της συμμετείχε στο ΕΑΜ, ο αδελφός της Δημήτρης στον ΕΛΑΣ (ομαδάρχης), ενώ η ίδια μαζί με την αδελφή της Ελένη οργανώθηκαν στην ΕΠΟΝ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti