«Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν είναι όροι ταυτόσημοι»

Τοποθέτηση Αποστολάκου στο νομοσχέδιο για το ρατσισμό
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν είναι όροι ταυτόσημοι»
Τις θέσεις του επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» που συζητείται στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, κατέθεσε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.
Εκφράζοντας τη διαφωνία του για την ταύτιση των όρων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ο βουλευτής δήλωσε πως δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ποινικά κατά τον ίδιο τρόπο.
Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, ο κ. Αποστολάκος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Λακωνίας και ειδικότερα του Δ. Ευρώτα, σημειώνοντας πως η παρουσία παράνομων αλλοδαπών μεταναστών έχει προκαλέσει την επανεμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας και ως αποτέλεσμα αυτού, συναισθήματα ξενοφοβίας σε αρκετούς κατοίκους. «Το κράτος δεν λειτουργεί για να προφυλάξει τον έλληνα πολίτη. Είναι τότε αδικαιολόγητη η έκφραση ξενοφοβίας; Εμπίπτει στις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοθετήματος;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής.  
Στη συνέχεια, ο λάκωνας βουλευτής εξέφρασε τον προβληματισμό αν όντως υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και νομική υποχρέωση για την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και υποστήριξε, πως δεν έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα τέτοιες και τόσες πράξεις ρατσισμού που να δικαιολογούν τη ψήφιση σχετικού νόμου.
Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του, ο κ. Αποστολάκος ανέφερε πως ο ισχυρισμός περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας αναιρεί τις έννοιες του εθνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής που, όπως υποστήριξε, πρέπει να διαφυλαχτούν και να ενισχυθούν παντοιοτρόπως.              

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti