Στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Λακωνίας ο Στ. Αραχωβίτης

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης σε συνάντηση με τη διευθύντρια

Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2022 12:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Λακωνίας ο Στ. Αραχωβίτης

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του κόμματος Παναγιώτη Κουμουνδούρο και το μέλος της ΝΕ Περικλή Λαμπρινό.

Στη συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια Ευστρατία Λιακοπούλου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Γυμνάσια και Λύκεια του νομού στην παρούσα χρονική στιγμή και συζήτησαν διεξοδικά για θέματα όπως η πορεία των προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών, τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν στη 2η φάση των προσλήψεων με αναπληρωτές καθηγητές, καθώς και την έλλειψη διοικητικού προσωπικού και τις απαιτήσεις της διοίκησης της Β/βάθμιας εκπαίδευσης στη Λακωνία. Επιπλέον, τα θέματα που καλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης αφορούσαν στις λειτουργικές δαπάνες και την απουσία προϋπολογισμού ανά διεύθυνση, τα υπηρεσιακά συμβούλια, που λειτουργούν με διορισμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση και αυτο-αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη καθώς και τον ορισμό μεντόρων και ενδοσχολικών συντονιστών, τα τμήματα ένταξης και την Ειδική Αγωγή στα σχολεία της Λακωνίας, τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του νομού, το πρόβλημα της στέγης που αρχίζει να γίνεται έντονο και στην Σπάρτη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μετά την εισαγωγή και εγκατάσταση των φοιτητών Φυσικοθεραπείας, ΤΟΔΑ και Ψηφιακών Συστημάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο βουλευτής Στ. Αραχωβίτης δήλωσε: «Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Λακωνία αποστελεχώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε σταδιακή υποβάθμιση των δυνατοτήτων της διεύθυνσης, με δεδομένο ότι, επιπλέον, δεν διαθέτει δικό της προϋπολογισμό. Η αξιολόγηση διευθυντών, εκπαιδευτικών και δομών χωρίς πόρους, διοικητική υποστήριξη και χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό είναι απαράδεκτη και στην πράξη δεν πρόκειται να εφαρμοστεί».

Ο κ. Αραχωβίτης, τέλος, ευχαρίστησε την διευθύντρια για την υποδοχή και ενημέρωση, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης. Διαβεβαίωσε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα είναι σε επικοινωνία για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης στον νομό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti