Στη Μαδρίτη για την 68η ετήσια σύνοδο της συνέλευσης του ΝΑΤΟ ο Αθ. Δαβάκης

Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2022 08:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Μαδρίτη για την 68η ετήσια σύνοδο της συνέλευσης του ΝΑΤΟ ο Αθ. Δαβάκης

Σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων πραγματοποίησε ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, κατά τη διάρκεια της φετινής, 68ης, ετήσιας συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (ΚΣ ΝΑΤΟ) στη Μαδρίτη, στην οποία συμμετείχε ως αναπληρωτής επικεφαλής της ελληνικής αποστολής.

Ο Λάκωνας βουλευτής έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας, της οποίας είναι μέλος, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν θέματα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η στρατηγική της Συμμαχίας για την άμυνα και την αποτροπή, η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, η κυβερνοασφάλεια, οι σχέσεις με την Κίνα κ.ά.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Δαβάκης έθεσε ερωτήματα στην παρευρισκόμενη υπουργό Άμυνας της Ισπανίας, Μαργκαρίτα Ρόμπλες, σχετικά με τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της χώρας της, που έχουν συμβεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που την οδήγησε στην αύξηση του συναγερμού στο επίπεδο 3 της κλίμακας κυβερνοαπειλών.

Επίσης, μετά την εξαιρετική εισήγηση του Αμερικανού βουλευτή Ρικ Λάρσεν σχετικά με τη κατάσταση στην Ουκρανία, ο Αθ. Δαβάκης τού έθεσε ερωτήματα σχετικά με τα στρατηγικά συμπεράσματα που η Δύση πρέπει να εξάγει από όσα έχουν συμβεί από την ρωσική εισβολή του Φεβρουαρίου 2022 και μετά. Επίσης, ο Λάκωνας βουλευτής ζήτησε τοποθέτηση για το πώς επηρεάζονται οι στρατηγικοί υπολογισμοί της Κίνας, όσον αφορά το θέμα της Ταϊβάν, από την αντίδραση της Δύσης στις ρωσικές ενέργειες.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε ανέκυψε το συμπέρασμα ότι σε τέτοιες κρίσεις, μεγάλη σημασία μεταξύ άλλων έχει η ταχύτητα της αντίδρασης των δυτικών κρατών και των διεθνών θεσμών, κάτι που -όπως υπογράμμισε ο Λάκωνας βουλευτής- «είναι χρήσιμο να έχουν υπόψη τους οι σύμμαχοί μας σε περίπτωση νέων κρίσεων».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

NIKOLAROS
Χρηστέας Diesel
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti