Με κορωνοϊό 22 άτομα στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2023 10:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με κορωνοϊό 22 άτομα στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Συνολικά 96 άτομα νοσηλεύονταν στις κλινικές Covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι και την Τρίτη 17 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, η κατανομή των ασθενών ανά μονάδα διαμορφώθηκε ως εξής: στο Νοσοκομείο Άργους 4, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 7, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 16, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 26 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 22 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 21.

Την ίδια στιγμή, όπως γνωστοποιήθηκε χθες Πέμπτη (19/1), σε 93 ανέρχονται τα καταγεγραμμένα κρούσματα της νέας υπομετάλλαξης «Όρθρος» στην Ελλάδα, αλλά η κυρίαρχη υπομετάλλαξη παραμένει η Όμικρον 5, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ωστόσο, ο οργανισμός καταγράφει αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών με πολύ σοβαρή νόσο, καθώς και αύξηση των θανάτων από επιπλοκές της Covid-19. Συγκεκριμένα, για την εβδομάδα έως την Κυριακή 15/1, οι διασωληνωμένοι ασθενείς έφτασαν τους 147, έναντι των 128 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι θάνατοι ήταν 186, έναντι των 149 την περασμένη εβδομάδα.

Υποχώρησε η γρίπη
Την ίδια στιγμή, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η θετικότητα για γρίπη παρουσίασε μείωση στη χώρα. Καταγράφηκαν 5 νέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης τύπου Α, που αφορούσαν νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και 2 νέοι θάνατοι. Συνολικά, από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 46 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 12 θάνατοι ασθενών με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση