Παγκόσμια πρωτιά για το λακωνικό ελαιόλαδο

Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2023 12:29 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παγκόσμια πρωτιά για το λακωνικό ελαιόλαδο

Στο τέλος της κάθε ελαιοκομικής χρονιάς η Παγκόσμια Ένωση Συγγραφέων, Δημοσιογράφων Οίνων και Ποτών (WAWWJ - World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits), συγκεντρώνει και κατατάσσει όλα τα ελαιόλαδα που έχουν διακριθεί σε 32 αναγνωρισμένους διεθνείς διαγωνισμούς σε όλες τις ηπείρους, για την γεύση αλλά και την ποιότητα τους, βάσει των κανόνων του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Αυτή η παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων έχει την ονομασία «EVOO World Ranking» (EVOOWR) και αποτελεί μέρος της παγκόσμιας κατάταξης του WAWWJ, που δημιουργήθηκε το έτος 1997.

Στις 28/12/2022 ανακοινώθηκαν για την φετινή χρονιά τα τελικά αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης ελαιολάδων, Evoo World Ranking 2022 (EVOOWR 2022).

Εξετάστηκαν 18.312 δείγματα ελαιολάδων, από 38 ελαιοπαραγωγικές χώρες και 1986 εταιρείες - παραγωγούς αντίστοιχα, τα οποία είχαν ήδη διακριθεί σε 32 διεθνείς διαγωνισμούς, υψηλού κύρους και διεθνούς εμβέλειας.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει: «Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συγκεντρώνοντας 4.945,78 πόντους, προσέφεραν το 35 % των συνολικών πόντων που έλαβε η χώρα μας (14.264,91) στην κατηγορία Flavored Olive Oils of the World 2022 της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας έτσι η Ελλάδα την 1η θέση ανάμεσα σε 38 χώρες του κόσμου.

Ταυτόχρονα, οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου τιμήθηκαν με την Νο. 1 θέση στον κόσμο, ως εταιρεία - παραγωγός gourmet ελαιολάδων».

Παράλληλα, στη φετινή απονομή και στην «κορυφή του κόσμου», σύμφωνα με το Επιμελητήριο, «βρέθηκε το ελληνικό γαστρονομικό ελαιόλαδο Masterpiece blend evoo, στο Evoo World Ranking 2022, με τη λακωνική επιχείρηση “Βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου” με έδρα τη Σκούρα, να τιμάται με τις 4 πρώτες θέσεις του TOP 5 όλης της κατηγορίας Flavored Olive Oils of the World 2022».

Όπως επισημαίνει το Επιμελητήριο, «με αυτές τις διακρίσεις υψηλού επιπέδου στην παγκόσμια κατάταξη ελαιολάδων EVOO World Ranking 2022, οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν το μοναδικό αριθμό των 617 διεθνών βραβεύσεων σε αναγνωρισμένους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο, αριθμό ρεκόρ διακρίσεων για τη λακωνική επιχείρηση, μέλος του Επιμελητηρίου μας που καλλιεργεί, παράγει και τυποποιεί αποκλειστικά τα δικά της βιολογικά ελαιοπροϊόντα».

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας «συγχαίρει τον κ. Σακελλαρόπουλο και εκφράζει την περηφάνεια της για το λακωνικό ελαιόλαδο που κατακτά τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια αγορά με τον αγώνα των λακωνικών επιχειρήσεων, όπως αυτή του κ. Σακελλαρόπουλου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti