«Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια!»

Γ. Κυλάκος για πλημμύρες στον Δ. Ευρώτα

Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2023 19:20 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια!»

«Για ακόμη μία φορά βλέπουμε το ίδιο  έργο, λαϊκές περιουσίες,  καλλιέργειες και υποδομές στο Δήμο Ευρώτα να παθαίνουν ζημιές από βροχοπτώσεις. Επιβεβαιώνεται αυτό που φωνάζουμε κάθε χρόνο στην ψήφιση του προϋπολογισμού, για την ανάγκη να γίνουν έργα πρόληψης και να φτιαχτούν υποδομές που θα αποτρέπουν τέτοιου είδους καταστροφές», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Ευρώτα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Κυλάκος.

Ο ίδιος προσθέτει: «Την βροχή και την περιμέναμε και τη θέλουμε για τις καλλιέργειες, για τον εμποτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, για να μην έχουμε πρόβλημα το καλοκαίρι.

Τι πραγματικά συνέβη; Γιατί κάθε χρόνο ο δήμος μας αντιμετωπίζει πλημμυρικά φαινόμενα; Φταίει η μοίρα μας; το κακό μας ριζικό;  Δεν υπάρχει η επιστήμη και η τεχνολογία;  Δεν υπάρχουν τα λεφτά; Γιατί δεν επιλέγονται τα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα που είναι ζωτικής σημασίας για τον δήμο μας; Είναι ανίκανοι αυτοί που διοικούν το δήμο ,την περιφέρεια ,την κυβέρνηση;», διερωτάται ο κ. Κυλάκος.

Η πραγματική αιτία που τέτοια έργα, δεν είναι επιλέξιμα είναι γιατί όλα λειτουργούν με τη λογική κόστους-οφέλους, μια λογική που κρίνει το τι θα φτιάχνεται και τι όχι. Συνειδητά επιλέγουν να κατευθύνουν τα χρήματα που υπάρχουν, σε τομείς που εξυπηρετούν εργολάβους, το μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους και όχι για την κάλυψη των  πραγματικών αναγκών του λαού. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για την περιοχή μας, πως για την ΤΕΡΝΑ βρέθηκε χώρος, χρήμα, φτιάχτηκε το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για να κάνει τις κερδοφόρες για αυτήν, αλλά επιβλαβείς μπίζνες για την τσέπη μας και την περιοχή μας».

Επιπλέον, ο Γ. Κυλάκος υποστηρίζει: «Είναι εγκληματικές  οι ευθύνες της δημοτικής, περιφερειακής αρχής και κυβερνήσεων, για τις καταστροφές  που έχει υποστεί  ο δήμος μας, σε υποδομές, αγροτικό κεφάλαιο και νοικοκυριά. Καταγγέλλουμε και την αναλγησία των υπεύθυνων για τα σχολεία, που παρόλο που ήξεραν για την κακοκαιρία δεν έδωσαν εντολή  από χτες (σσ Τετάρτη 25/1) για το κλείσιμο των σχολείων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν και να κινδυνέψουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. Είναι υποκριτική η στάση της αντιπολίτευσης, γιατί πριν λίγο καιρό ψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, που είχε μηδέν κονδύλια για αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα. Ούτε λόγος για εξοπλισμό του δήμου με μηχανήματα, στελέχωση με νέες προσλήψεις των αντίστοιχων υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Ευρώτα», τονίζει: «Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας να προβληματιστούν, να βγάλουν συμπεράσματα και να δείξουν την αλληλεγγύη τους όπου χρειάζεται.

Απαιτούμε να γίνει άμεση καταγραφή και να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% όλες οι ζημιές».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti