Αμαξίδιο για το ΚΥ Βλαχιώτη με «συστατικά» καπάκια και αγάπη

Πράξη ανθρωπιάς από το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης

Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2023 10:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αμαξίδιο για το ΚΥ Βλαχιώτη με «συστατικά» καπάκια και αγάπη

Συνολικά 102 τσουβάλια με πλαστικά καπάκια, βάρους ενός τόνου, συγκέντρωσε και απέστειλε το 1ο Γυμνάσιο Σπάρτης στον Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας, προκειμένου να αποσταλεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

Η συγκέντρωση των καπακιών έγινε από την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Αγγλικών, Παναγιώτη Παπαγεωργίου. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Νέοι Ορίζοντες Δήμου Ευρώτα, με την πολύτιμη και διαρκή βοήθεια της Μαρίας Βολάκου και του Δημήτρη Σωτηρίου. Μεγάλη ήταν επίσης η βοήθεια του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας, ειδικά του Σταύρου Λαμπρινάκου και της Γεωργίας Περδικούλια.

Τα καπάκια προήλθαν από σχολεία του νομού, φορείς, οργανισμούς, ιδιώτες και επιχειρήσεις. «Είναι τόσοι πολλοί που είναι αδύνατον να αναφερθούν όλοι ονομαστικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η συνεισφορά τους δεν ήταν ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του κοινού στόχου», σημειώνεται στην ανακοίνωση του σχολείου. 

Το 1ο Γυμνάσιο έχει γίνει κόμβος συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών και αυτό είναι το δεύτερο αναπηρικό αμαξίδιο που προμηθεύτηκε φέτος, ενώ το πρώτο είχε προσφερθεί στο Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης.

«Το σχολείο ευχαριστεί θερμά την εταιρεία “Ταΰγετος Μεταφορική”, γιατί στηρίζει συστηματικά την πρωτοβουλία αυτή. Χωρίς τη στήριξη αυτή η αξιόλογη προσπάθεια δεν θα είχε αποτέλεσμα μια που το κόστος αποστολής ενός τόνου καπάκια είναι απαγορευτικός», επισημαίνει το σχολείο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti