Προάσκηση ετοιμότητας για έκτακτες ανάγκες στη Λακωνία

Δράση προετοιμασίας άσκησης διεξήχθη στο Διοικητήριο

Παρασκευή, 10 Μάρτιος 2023 16:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προάσκηση ετοιμότητας για έκτακτες ανάγκες στη Λακωνία

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη διεξαγωγή της άσκησης ετοιμότητας «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (9/3), ευρεία εξάσκηση εγκατάστασης σκηνών εκστρατείας από τις εθελοντικές ομάδες της Λακωνίας και τις εθελοντικές πυροσβεστικές δομές Μυρτιάς και Κροκεών.

Στη διάρκεια της δράσης, οι εθελοντές αναθέρμαναν τις γνώσεις τους για τον τρόπο και τη διαδικασία συναρμολόγησης και στη συνέχεια, αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, η κάθε ομάδα εγκατέστησε από μία σκηνή ώστε να επιβεβαιωθεί η ετοιμότητά της στη διαδικασία αυτή.

Την εξάσκηση καθοδηγούσε προσωπικό της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) Λακωνίας, το οποίο θα συνεχίσει και στην άσκηση «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΒΑΘΥ 2023».

Εκτός από τη ΕΟΔ, συμμετείχαν και: Ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Μυρτιάς, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κροκεών, το παράρτημα Σπάρτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Λακωνίας, το Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης, το προσωπικό του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Λακωνίας και αντιπροσωπεία της Ένωσης Πυροσβεστών Λακωνίας.

Την δράση χαιρέτισαν κι επιβράβευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης και ο γενικός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλειος Χατζής.

Διοργανωτές ήταν ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Λακωνίας, Γεώργιος Παναγόπουλος και ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Γραφάκος, με τη συμμετοχή του διοικητή της ΠΥ Σπάρτης Αντιπυράρχου Χρήστου Νικολέτου και του Συνδέσμου Πολιτικής Προστασίας του ΚΕΕΜ Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti