Μετά το Πάσχα ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2023 16:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μετά το Πάσχα ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά

Ξεκινά αμέσως μετά το Πάσχα ο δωρεάν προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών, με σχετικό πρόγραμμα που πορωθεί το υπουργείο Εργασίας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, βάσει του οποίου οι χιλιάδες δικαιούχοι ανήλικοι θα μπορούν να φροντίσουν τα δόντια τους, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία οδοντιατρική κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ.

Με voucher η διαδικασία
Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού σε οδοντίατρο της επιλογής τους, κάνοντας απλά χρήση του νέου voucher «Dentist Pass», που θα είναι μία ψηφιακή κάρτα την οποία θα προμηθεύονται μετά την αίτηση που θα κάνουν στην πλατφόρμα.
Άμεσα αναμένεται να δημιουργηθεί και η σχετική πλατφόρμα που θα «κουμπώσει» μέσω του gov.gr ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους. Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία χορήγησης του voucher, οι γονείς θα πρέπει να κάνουν τα παρακάτω βήματα:

- Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος. Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων.Κάθε voucher που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Το δωρεάν οδοντιατρικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού, φθορίωση δοντιών, καθαρισμός, ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti