Στην πανελλαδική απεργία της 16ης Μαρτίου συμμετέχει η Σπάρτη

«Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί» το σύνθημα της κινητοποίησης

Τρίτη, 14 Μάρτιος 2023 17:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην πανελλαδική απεργία της 16ης Μαρτίου συμμετέχει η Σπάρτη

Πανελλαδική πανεργατική απεργία για την Πέμπτη 16 Μαρτίου προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην τραγωδία των Τεμπών. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά το 38ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ενώ στο ψήφισμά της η συνομοσπονδία προτάσσει το «όχι στην ατιμωρησία» και αποδέχεται το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Στο πλαίσιο της απεργίας οργανώνεται συγκέντρωση-μουσική διαμαρτυρία, την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 11:30΄ πμ στο πάρκο του ΟΤΕ στη Σπάρτη. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν λακωνικά σωματεία και συλλογικότητες, όπως: το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας, το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Λακωνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Λακωνίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας, αγροτικοί σύλλογοι του νομού, η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης, Λάκωνες καλλιτέχνες, φοιτητικοί σύλλογοι, το συντονιστικό μαθητών κ.α..

«Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας», τονίζουν οι κινητοποιηθέντες φορείς σε ανακοίνωσή τους, καλώντας εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, ανέργους, συνταξιούχους εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, νέους-νέες και όλους τους πολίτες της Λακωνίας στη διαδήλωση. Επιδίωξη, όπως σημειώνουν, «να απαιτήσουμε: να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος».

«Οι ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους», καταλήγουν οι διαμαρτυρόμενοι φορείς και συλλογικότητες.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του: «Για τους εργαζόμενους όλης της χώρας η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών, καθώς και η λήψη μέτρων για να μη θρηνήσουμε ξανά  ανθρώπινες ζωές, αποτελεί κεντρικό αίτημα της κοινωνίας και βρίσκεται στο επίκεντρο της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Η αδιαφάνεια, η συγκάλυψη, η μετάθεση ευθυνών και οι τυχόν καθυστερήσεις δε θα επιτρέψουμε να οδηγήσουν στη λήθη.

Απαιτούμε να διερευνηθούν σε όλο το εύρος οι αιτίες τού δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι».


φωτο: spartavoice.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti