Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα γέφυρα του Ευρώτα

Αυτοψία από τον εργολάβο στη Σκάλα ενόψει της έναρξης των εργασιών

Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2023 10:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα γέφυρα του Ευρώτα

Σε αυτοψία στη γέφυρα του Ευρώτα στη Σκάλα προχώρησαν την Τετάρτη (15/3) ο επικεφαλής κι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Ευρώτα, Δήμο Βέρδο, καθώς και μηχανικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του οικείου δήμου.

Δεδομένου ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η εγκατάσταση των μηχανημάτων της εταιρείας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας, τέθηκαν ζητήματα διαδικαστικού χαρακτήρα, όπως η μετακίνηση της φωτεινής ενημερωτικής πινακίδας που βρίσκεται στην είσοδο της γέφυρας, καθώς και η μετακίνηση των στύλων ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, ώστε να μπορεί να γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε εξαγγείλει στις 8 Μαρτίου ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, οι εργασίες για τη νέα γέφυρα θα ξεκινήσουν άμεσα, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται η τελετή θεμελίωσης. Επιδίωξη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, είναι το έργο να αποπερατωθεί εντός διαστήματος 18 μηνών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βέρδος σημείωσε πως η απόκτηση της νέας γέφυρας είναι αίτημα δεκαετιών που δεν είχε ικανοποιηθεί, όμως «με αποφασιστικότητα και υπομονή, χαράσσουμε τη στρατηγική του μέλλοντος για τον Δ. Ευρώτα και πετυχαίνουμε». 

Η κατασκευή της γέφυρας, συνολικού προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ, είναι ένα έργο πνοής για τον τόπο που πρόκειται να αναβαθμίσει τις οδικές μεταφορές τόσο του Δήμου Ευρώτα, όσο κι ολόκληρης της κεντρικής και νοτιοανατολικής Λακωνίας, ενώ θα βελτιώσει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η καινούργια υποδομή θα υλοποιηθεί ακριβώς δίπλα στην υφιστάμενη κατασκευή, η οποία θα αποκατασταθεί και θα αξιοποιηθεί ως πεζογέφυρα. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως  χώρος ψυχαγωγίας και πρασίνου, με εργονομικό σχεδιασμό, προσδίδοντας έτσι αναπτερωμένο ρόλο και χαρακτήρα στον συγκεκριμένο κόμβο που συνδέει την κεντρική με τη νοτιοανατολική Λακωνία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση