Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

Την αύξηση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης

Σάββατο, 18 Μάρτιος 2023 18:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα 780 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

Στα 780 ευρώ μεικτά και περίπου 650 ευρώ καθαρά διαμορφώνεται ο νέος κατώτατος μισθός, αυξημένος κατά 9,4%, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής (17/3).

Η απόφαση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε τα σενάρια για μια «γενναία αύξηση» για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αύξηση βρίσκεται στο ανώτατο περιθώριο των δυνατοτήτων της χώρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο μισθός το 2019 ανερχόταν στα 650 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι από τότε έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον μισθοί για συνολικά 600.000 εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως το 2011, πριν την είσοδο των μνημονίων στην Ελλάδα, ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ανερχόταν στα 751,36 ευρώ.

Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, παραχώρησε συνέντευξη τύπου, με την οποία εξειδίκευσε τις αλλαγές που επιφέρει η αύξηση του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα, η άνοδος των αποδοχών συμπαρασύρει προς τα επάνω συνολικά 19 επιδόματα και συγκεκριμένα: Επίδομα ανεργίας (σήμερα είναι στα 438 ευρώ και αυξάνεται στα 479 ευρώ), Ειδική παροχή μητρότητας, Επίδομα γονικής αδείας, Επίδομα λήξης ανεργίας, Επίδομα τρίμηνης παραμονής στα μητρώα ανέργων, Επίσχεση εργασίας, Εποχικό επίδομα οικοδόμων, Εποχικό επίδομα για καλλιτέχνες-θέατρα, τουρισμό.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti