Απάτη μέσω… επιστροφής φόρου

Σάββατο, 01 Απρίλιος 2023 11:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάτη μέσω… επιστροφής φόρου

Νέο τρόπο βρήκαν επιτήδειοι για να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, αυτή τη φορά θέτοντας ως «δόλωμα» την… Εφορία. 

Συγκεκριμένα, στέλνουν μήνυμα στο υποψήφιο θύμα ότι έχει εκκαθαριστεί η φορολογική δήλωσή του και πως δικαιούται επιστροφή φόρου πάνω από 600 ευρώ. Οι απατεώνες προτρέπουν τους παραλήπτες να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού για να «λάβουν» τα χρήματα της επιστροφής, αφού επιλέξουν τον σχετικό σύνδεσμο.

Η ΑΑΔΕ έχει προειδοποιήσει τους φορολογούμενους για ηλεκτρονικές απάτες με επιστροφές φόρου κι έδωσε οδηγίες ώστε να μην πέσουν θύματα των επιτήδειων.

Η απάτη είχε ξεκινήσει με τις «αιτήσεις για επιστροφή φόρου» και τώρα συνεχίζεται με την «επιβεβαίωση επιστροφής φόρου».

«Παρακαλούμε λάβετε υπόψη ότι συνεχίζονται οι κακόβουλες ενέργειες παραπλανητικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, με παραποίηση λογοτύπων της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr, που αναγράφουν ότι η Εφορία σάς ενημερώνει πως δικαιούστε επιστροφή φόρου και σας προτρέπουν «να κάνετε κλικ για να υποβάλετε αίτηση επιστροφής. Εφιστούμε εκ νέου την ιδιαίτερη προσοχή σας, καθώς πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων», τονίζει η ΑΑΔΕ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti