Έρχεται υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την κεντρική πλατεία

Μεγάλο έργο που θα δώσει λύση στη στάθμευση

Σάββατο, 01 Απρίλιος 2023 07:07 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έρχεται υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την κεντρική πλατεία

Ένα νέο έργο πνοής, που θα δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης στη λακωνική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας.

Έτσι, σύμφωνα με τη αναφορά του κ. Δούκα, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Σπάρτης, που εκτιμάται ότι θα δώσει λύσεις στο μεγάλο «αγκάθι» του παρκαρίσματος ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Ειδικότερα, ο νέος χώρος στάθμευσης, χωρητικότητας 500 θέσεων, ο οποίος θα είναι υπόγειος, χωροθετείται κάτω από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Κατά τα σχέδια δημοπράτησης, η είσοδος – έξοδος του παραπάνω υπόγειου πάρκινγκ θα βρίσκεται πλησίον του παλαιού Δημαρχείου, γεγονός που χρήζει εξειδικευμένων και προσεκτικών εργασιών από άρτια καταρτισμένο ανάδοχο.

Ωστόσο, η ανακοίνωση τού δημάρχου συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες τόνισαν πως δεν έχουν διενεργηθεί οι κατάλληλες γεωτεχνικές και άλλες μελέτες,  προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη και το εργοτάξιο για την ανάπλαση της Παλαιολόγου.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή εγγυήθηκε την εκπόνηση των μελετών, ώστε εκτός απρόοπτου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης και να παραδοθεί εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι να ολοκληρωθεί το πλάνο και να εκκινήσουν οι διεργασίες για το απαιτητικό αυτό πρότζεκτ, ο «ΛΤ» σας εύχεται καλό μήνα και καλή Πρωταπριλιά! Ας υπάρχει, δε, η προσδοκία ή ελπίδα για δημιουργία αναγκαίων θέσεων στάθμευσης οριζοντίως, γιατί καθέτως δεν… προβλέπεται!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti